מקורו של צמח המורינגה הוא בהודו אולם הוא נפוץ גם באפריקה ודרם אמריקה. המורינגה משמשת באופן מסורתי אלפי שנים לטיפול במגוון מחלות, דלקות חיצוניות ופנימיות ולתגבור תזונתי.
לפי תורת הרפואה ההודית המסורתית, תורת האיורוודה, משמשת המורינגה לריפוי כ- 300 מחלות.
מורינגה מיוחדת כמזון המכיל ריכוז גבוה של חלבונים ובעובדה שהיא מכילה את כל חומצות האמינו וכן מיקרו אלמנטים, אנטי אוקסידנטים פלבונידים וגלוקוזינולטים. לכן היא חשובה כתוספת למזונות דלים כגון מאכלי דגנים, וגידולי פקעות. מחקרים רבים נעשו אודות צמח המורינגה, אשר השוו בינו ובין כ 120 מיני ירקות ופירות שונים, צמח המורינגה התגלה כמוביל רחוק מבחינת ריכוז הויטמינים והמינרלי ומצא את המורינגה כאחד המינים המזינים ביותר.
עלי המורינגה, מכילים יותר ברזל מתרד, יותר ויטמין C מתפוז, יותר ויטמין A מגזר, יותר סידן מחלב יותר אשלגן מבננה ויותר ויטמין E משקדים.
עליי המורינגה מכילים:
-
7 ויטמינים (A, B1, B2, B3, C, E, K)
-
8 מינרלים (סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן וזרחן)
-
18 חומצות אמינו
-
46 חומרים נוגדי חימצון (אנטי-אוקסידנטים)
-
ריכוז גבוה של חומרים נוגדי דלקות, אנטיבקטריאלים, סותרי רעלים, אנטיפונגלים
שימושים עיקריים לאבקת עליי מורינגה הנפוצים בקרב מטפלים:
-
שמירה על הבריאות הכללית
-
שיפור תפקוד מערכת העיכול
-
הפחתת משקל
-
חיזוק את המערכת החיסונית
-
ניקוי רעלים מהגוף
-
תפקוד הכבד
-
תפקוד כלי הדם
-
הפחתת כאבי מפרקים וכאבים דלקתיים
תכונות המיוחסות לעץ המורינגה:
- מזין ביותר
- מטפל בצפדינה (מחסור בויטמין סי)
- מחטא/אנטיספטי
- נוגד דלקות עור בקטריאליות
- מקל על שיגרון/ ריאומאטיזם
- מעודד הפרשת חלב בהנקה.
- אנטי-סוכרתי
- אנטי-פטרייתי
- מעורר חשק מיני
- מוריד לחץ-דם
כיצד ניתן לצרוך את המורינגה?
ניתן לצרוך את המורינגה כצמח אותו ניתן לשלב במזון, כמו כן ניתן לצרוך אותה גם כאבקה, אותה ניתן לערבב בשייק ירוק, בכוס מים, בחומוס, טחינה סלטים תבשילים, מרקים וכו’.