אחד האתגרים בעולם תוספי התזונה הוא לאפשר ספיגה מקסימלית של רכיבי התזונה מהתוסף אל תוך הגוף. ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על הספיגה של רכיבי תזונה, כולל גודל החלקיקים, רמת המסיסות והיציבות של המולקולות, יכולת קשירתן לגורמים המפריעים לספיגתם ועוד.
לכן, שמנו לנו למטרה לשלב בכל מוצר טכנולוגיה אחת לפחות, שמתאימה למאפיינים והתכונות של החומר בטבע, ומאפשרת להגן עליו ולהספג בגופינו בצורה הטובה ביותר. אנחנו משתמשים בטכנולוגיות הכי מתקדמות שיש, שהוכחו מדעית וקלינית ומצויות בשימוש בעולם הרפואה והתרופות.
בואו נכיר את שלוש הטכנולוגיות העיקריות שלנו:
טכנולוגיה ליפוזומלית – קיימת במוצרים כמו כורכום, ויטמין D , ויטמין C ואומגה 3. הטכנולוגיה הליפוזומלית משתמשת בליפוזומים לשיפור ספיגת רכיבים תזונתיים. ליפוזומים הינם חלקיקים בצורת בועיות, בעלי קליפה של פוספוליפידים – שומנים טבעיים המסודרים במבנה מיוחד, המאפשר להם להעביר חומרים מסיסים בשומן בתוך סביבה מימית כמו מערכת העיכול שלנו. הליפוזומים מצויים בשימוש בעולם התרופות והם יודעים ללכוד רכיבים תזונתיים מסיסים במים כמו ויטמין C בחלק ההידרופילי (״אוהב המים״) ורכיבים מסיסי שומן כמו ויטמין d, כורכום ואומגה 3 – בחלק ההידרופובי (״דוחה המים״) (1) (2).
PNS (POLAR NON POLAR SANDWICH) – פטנט עולמי, שאורז את הרכיבים הפעילים באופן המאפשר קשרי מימן ולכן מעודד ספיגה גבוהה יותר בסביבת מערכת העיכול המימית שלנו. בפטנט זה אנו נעזרים בתוסף הכורכום שלנו LIPO TURMERIC .
הכורכומינואידים, החומרים הפעילים שבכורכום, הינם חומרים שאינם מסיסים במים ולכן מתקשים להתמוסס בסביבה המימית של מערכת העיכול ולחדור את תאי האפיתל. בנוסף, גודלן של מולקולות הכורכומנואידים מקשה על ספיגתם דרך המעי. תוספי כורכום שאינם משלבים טכנולוגיות לשיפור הספיגה, לא יספגו את רוב החומרים הפעילים ויפרישו אותם דרך הצואה. פטנט ה- PNS בו אנו משתמשים במוצר הכורכום שלנו, עוטף את הכורכומנואידים בשכבות של חלבונים ופחמימות מסיסים במים, אשר הופקו גם הם משורש הכורכום השלם, ויוצרים ציפוי בעלי מבנה קוטבי, המסוגל לחדור את דופן המעי. פטנט זה הוכח כמשפר את ייצוב החומרים הפעילים בכורכום ומונע פירוקם בסביבה החומצית של מערכת העיכול (3).
TRAACS – The Real Amino Acid Chelate System, מבית חברת המדע והמחקר אלביון. זוהי טכנולוגיה ייחודית להגברת הספיגה והזמינות הביולוגית של מינרלים, דרך קשירתם לשתי מולוקולות של חומצת האמינו גליצין. טכנולוגיה זו, בה אנו משתמשים בתוסף הברזל (IRON MAX) ובתוסף המגנזיום (LIPO-MAG) שלנו, מייצרת תרכובות בעלות מבנה מולקולרי זעיר ויציב בטווחים שונים של חומציות (4), ולא מאפשרת קשירה לרכיבי מזון אחרים שעלולים להפריע לספיגה של מינרלים (כגון סיבים, חומצה פיטית וחומצה אוקסלית). מחקרים קליניים הוכיחו כי הספיגה של ברזל ביסגליצינאט טובה יותר מזו של ברזל סולפאט גם בנוכחות של רכיבי מזון כמו חומצה פיטית (5) (6).
יתרון נוסף לשימוש בטכנולוגיית ה- TRAACS הוא פחות תופעות לוואי (7). אם ניסיתם לקחת פעם תוסף ברזל שגרם לכם לעצירות או תוסף מגנזיום שגרם לכם לתופעות עיכוליות, זה בגלל שהמינרלים לא נספגו במלואם וישנו מעבר של מולקולות לא מעוכלות במערכת העיכול. בתוספי המינרלים שלנו, שמגיעים בצורת הביסגליצינאט, הספיגה תהיה טובה יותר עם מינימום תופעות לוואי.
אם כן, חשוב ביותר לוודא כי תוספי תזונה משלבים טכנולוגיות מתקדמות לשיפור הייצוב והספיגה של רכיבי התזונה, על מנת שיגיעו ליעדם בגופינו.
ביבליוגרפיה
- Parthasarathi Subramanian, Marcin A. Kurek and Ida-Johanne Jensen. Lipid-Based Nanocarrier System for the Effective Delivery of Nutraceuticals. Molecules. Sep 2021, Vol. 26, 18, p. 5510.
- Hadian, Zahra. A Review of Nanoliposomal Delivery System for Stabilization of Bioactive Omega-3 Fatty Acids. Electronic Physician. 2016, Vol. 8, 1, pp. 1776-1785.
- Augustine Amalraj, Shintu Jude, Karthik Varma et al. Preparation of a novel bioavailable curcuminoid formulation (Cureit™) using Polar-Nonpolar-Sandwich (PNS) technology and its characterization and applications. Mater Sci Eng C Mater Biol Appl. Jun 2017, Vol. 1, 75, pp. 359-367.
- M N García-Casal, M Layrisse. The effect of change in pH on the solubility of iron bis-glycinate chelate and other iron compounds. Arch Latinoam Nutr . March 2001, Vol. 51, pp. 35-6.
- Hertrampe E. Olivares M. . Iron amino acid chelates. Arch Latinoam Nutr. Nov. 2004, Vol. 74, 6, pp. 435-43.
- M Layrisse, M N García-Casal, L Solano, M A Barón et al. Iron bioavailability in humans from breakfasts enriched with iron bis-glycine chelate, phytates and polyphenols. J Nutr . Sep 2000, Vol. 130, 9, pp. 2195-9.
- S A Schuette, B A Lashner, M Janghorbani. Bioavailability of magnesium diglycinate vs magnesium oxide in patients with ileal resection. JPEN J Parenter Enteral Nutr. Sep-Oct 1994, Vol. 18, 5, pp. 430-5.