אני מאוהבת בפיצפוצי קינואה!
מעבר למתיקות שלהם, הרעש הממכר של הכנתם תמיד ישאר כמנגינה באוזניי.
הפעם בחרתי לשלב מספר מרכיבים אהובים ולהפוך אותם לחטיף חלבון מלא באנרגיה ושמחה.
החטיף המופלא הזה מחכה לי במקפיא ברגע של דיגדוג בבטן,
הוא מושלם לשעת אחר הצהריים,
מושלם לפני האימון,
היסטרי אחרי האימון,
מדהים לילדים,
בול לצד הקפה,
וכזה שאי אפשר להפסיק לנגוס בו 🙂
בחרתי לחזק אותו בויטמין D ההיסטרי של האהובים מ ecosupp
הוא כל כך קסום ונפלא שהספיגה שלו בגוף מפתיעה ומדהימה,
והוא אחד הויטמינים שחוללו הכי הרבה שינוי בחיי.
טעמו מתקתק והוא משלב מדהים עם הביס השוקולדי הנפלא הזה❣️
את הביס המופלא הזה מכינים בכמה דקות מהירות והטעם המשכר שלו ילווה אתכם לזמן ארוך ומהנה.
כל מה שדרוש הוא לקלות את הקינואה,
לערבב את כל המרכיבים ולתת לקסם להתרחש במקפיא 🙂
מתכון וצילומים : אסי רוז
מרכיבים:
מתאים לתבנית אינגליש קייק (בערך 10-12 פרוסות)
- כוס קינואה לבנה (לחלופות הציצו ב ”עוד קצת ממני”)
- כוס שבבי קוקוס (אפשר להחליף בקמח שקדים)
- 1/2 כוס ממרח שקדים (לחלופות הציצו ב ”עוד קצת ממני”)
- 1/2 כוס סילאן (לחלופות הציצו ב ”עוד קצת ממני”)
- קורט מלח
- 2 כפות קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- כף שמן קוקוס
- לעיטור 2 כפות ממרח שקדים / טחינה
אופן ההכנה:
- נקלה את הקינואה: נשים במחבת חמה את הקינואה ונקלה אותה תוך כדי ערבוב תמידי.
נתחיל לשמוע קולות פצפוץ קטנטנים מהקינואה והיא תתחיל לקפץ במחבת, שימו לב הצבע שלה משתזף מעט.
זמן הקלייה הוא לא ארוך. אחרי הקלייה נמצן את הקינואה בצלחת רחבה.
- נשים בקערה גדולה את ממרח השקדים, הסילאן, הקקאו ואת המלח, ונערבב לממרח אחיד. נוסיף את שבבי הקוקוס ואת הקינואה נערבב שוב לעיסה דביקה ואחידה.
נניח נייר אפייה בתחתית תבנית אינגליש קייק ונעביר אליה את התערובת. ננסה להדק את התערובת היטב לתחתית תבנית האינגליש קייק, כך שתהיה בעובי אחיד ובגובה זהה.
- נמס את השוקולד המריר ואת שמן הקוקוס במיקרו בפולסים של 30 שניות, עד לקבלת מרקם אחיד של שוקולד מומס.
נשפוך את השוקולד על תערובת הקינואה והקוקוס שבתבנית האינגליש קייק ונשטח אותו.
נמרח את ממרח השקדים בעזרת כף על גבי השוקולד המומס. אם החלטנו להוסיף את הוויטמין נערבב אותו בממרח השקדים לפני המריחה. ננסה למרוח את ממרח השקדים בקווים ארוכים לאורך כל התבנית. בעזרת קיסם שיניים נפזר את ממרח השקדים לכל רוחב התבנית כך שניצור סוג של מערבולות יפות על גבי השוקולד.
אפשר גם לוותר על החלק של מריחת ממרח השקדים על השוקולד, הוא נפלא וטעים ומוסיף יופי, אבל החטיף יכול להיות מהמם גם בלעדיו.
- נכניס את התבנית למקפיא ל-3 שעות לפחות, אפשר גם להרבה הרבה יותר זמן. נוציא את התבנית מהמקפיא, וניתן לה לעמוד על השיש למשך 15-10 דקות כדי שהחטיף יפשיר קצת ויהיה קל יותר לחתוך אותו לפרוסות או לקוביות – איך שתרצו.
- נגיש בשמחה ונהנה מכל ביס
- אפשר לשמור בקופסה אטומה למשך שלושה חודשים במקפיא
- אני ממליצה להוציא את החטיף מהמקפיא 10-5 דקות לפני האכילה שלו
- אפשר לשלב במתכון גם את הוויטמין C של חברת אקוסאפ ולהוסיף לממרח השקדים 3-2 מנות של הוויטמין, כפי שמצוין באופן ההכנה
- אפשר להחליף את הקינואה בקמח שקדים / עוד שבבי קוקוס. השינוי הזה יהפוך את החטיף לחטיף אנרגייה ולא חטיף חלבון
- למי שצורך אבקת חלבון – אפשר להחליף את הקינואה או את שבבי הקוקוס באבקת החלבון
- אפשר להחליף את ממרח השקדים בטחינה / חמאת בוטנים / כל ממרח אגוזים שאתם אוהבים
- אפשר להחליף את הסילאן בדבש / סירופ מייפל / ממתיק נוזלי אחר
ימים שמחים ומאושרים לכולנו 💚
-
ויטמין D3 ליפוזומלי
משלוח מבוקר לשמירה על טריות המוצרים משלוח מהיר עד הבית ללא עלות הטבה בלעדית! בקניה של 2 מוצרים ומעלה מקבלים…