- שורש הכורכום מוכר ברחבי העולם זה אלפי שנים בזכות יתרונותיו הבריאותיים המרשימים. אולם החיסרון המשמעותי המגביל את ניצול היתרונות באופן אופטימלי הוא הבעייתיות בספיגת החומרים הפעילים ממערכת העיכול למחזור הדם (כלומר זמינותם הביולוגית נמוכה).
- LIPO TURMERIC הוא תוסף תזונה חדשני שפותח במיוחד כדי לתת מענה למגבלות אלה ולאפשר לנו לזכות בעושר התזונתי והבריאותי הגלום בשורש הכורכום.
- LIPO TURMERIC מבוסס על המיצוי השלם של שורש הכורכום המכיל ריכוז גבוה במיוחד של הרכיב הפעיל כורכומין, בשילוב עם מארג שלם של חומרים פעילים ורכיבים תזונתיים הנמצאים באופן טבעי בשורש. המיצוי מופק בשיטה מסורתית וללא שימוש בממסים סינתטיים.
- התוסף מיוצר בטכנולוגיות חדשניות מתקדמות: הטכנולוגיה הליפוזומלית בשילוב עם טכנולוגיית PNS פטנטית – שתיהן משפרות את הספיגה והזמינות הביולוגית של הרכיב הפעיל הנחקר כורכומין, פי 16.5 בהשוואה למיצוי כורכומין ללא הטכנולוגיות.
מהי זמינות ביולוגית?
טורמריק זה הכורכום החדש
POLAR NON-POLAR – מה זה אומר ומה הקשר למסיסות?
טורמריק ליפוזומלי
טורמריק ליפוזומלי בשילוב טכנולוגיית PNS
הנחיות נטילה ולמי זה מתאים
מחקרים
מהי הבעייתיות בספיגת רכיבי שורש הכורכום?
בצד יתרונותיו ופוטנציאל השפעותיו הביולוגיות המרשימות, החיסרון הידוע והמשמעותי המגביל אותנו מלנצל את מכלול יתרונותיו של שורש הכורכום, הוא זמינותו הביולוגית הנמוכה של הרכיב הפעיל העיקרי כורכומין (הרכיב בעל הפיגמנט המקנה לשורש את צבעו הכתום). הזמינות הביולוגית הנמוכה היא תוצאה של הבעייתיות בספיגת הכורכומין ממערכת העיכול למחזור הדם, כמו גם קצב התפרקותו המהיר במערכת העיכול.
מהי זמינות ביולוגית?
זמינות ביולוגית הוא מונח המתייחס לרמה של החומר הפעיל במחזור הדם. כאשר רכיב תזונתי כלשהו (כמו ויטמין למשל) מוחדר למחזור הדם דרך הוריד ע”י עירוי או זריקה, הזמינות הביולוגית שלו תהיה 100%. אך הזמינות הביולוגית לרוב פוחתת כאשר הרכיב ניטל בבליעה, בין אם בגלל בעיות בספיגה או בין אם בגלל התפרקות החומרים במערכת העיכול או בכבד.
לכן הזמינות הביולוגית של תוסף (או תרופה) מוגדרת כחלק היחסי של החומר הפעיל שהגיע לזרם הדם מבלי שעבר פירוק מוקדם. כדי לבדוק את הזמינות הביולוגית של רכיב מסוים נעשית השוואה בין הכמות שלו בדם לאחר מתן דרך הוריד, לעומת הכמות בדם לאחר צורת נטילה אחרת, כמו בליעה למשל.
כשמדובר ברכיב כורכומין, המשימה הראשונה שלו היא להיספג במערכת העיכול (כלומר לחדור את דופן המעי). משם הכורכומין יעבור בזרם הדם אל הכבד, ולאחר תהליך חילוף חומרים הוא יעבור מהכבד אל מחזור הדם הכללי, ומשם לרקמות הגוף השונות.
כבר בשלב הראשון במערכת העיכול, תהליכי פירוק וחילוף חומרים עשויים לגרום לאבדן חלק מהחומרים הפעילים טרם הגעתם למחזור הדם. בנוסף, סביבת המעי היא מיימית ולכן לרכיבים מסיסי שמן, כמו הכורכומין למשל, קשה להתמוסס ולהתנייד במעי, מה שהופך את ספיגתם במעי לבעייתית מאוד. אולם במידה והכורכומין לא יצליח לחדור את תאי האפיתל דרכם מתבצעת הספיגה במעי הדק, הוא יופרש דרך הצואה.
בבדיקות שונות אשר מדדו את רמת הזמינות הביולוגית של הכורכומין נמצא כי רק אחוז נמוך מאוד ממנו מגיע למחזור הדם. החומר הפעיל שאינו נספג מופרש מהגוף, כך שרק כמות קטנה ממנו תגיע לבסוף לרקמות. הסיבה המרכזית לבעיה זו היא שהכורכומין הוא חומר מסיס בשמן, לכן הוא אינו מתמוסס בקלות בסביבה המימית של מערכת העיכול ומתקשה לחדור דרך תאי האפיתל אל מחזור הדם.
כמו כן, קצב הפירוק של הכורכומין הוא מהיר מאוד, במיוחד בחשיפה לחומציות של מערכת העיכול ולאנזימי ציטוכרום P450 שבכבד (זוהי מערכת של אנזימים שאחראיים על תהליכי חילוף החומרים והפירוק של רכיבי תזונה, תוספים ותרופות שונים). גורמים אלה מזרזים את פינוי הכורכומין מהגוף, מובילים לרמות נמוכות של כורכומין בדם, וכפועל יוצא הזמינות הביולוגית של הכורכומין לרקמות הגוף היא נמוכה מאוד.
במהלך השנים פותחו שיטות שונות להגברת הספיגה והזמינות הביולוגית של הכורכומין, אך מרביתן הניבו תוצאות מוגבלות ולחלקן עשויות להיות תופעות במערכת העיכול.
מהו תוסף הכורכום ליפו-טורמריק (LIPO TURMERIC)?
ליפו-טורמריק (LIPO-TURMERIC) הוא שמו של תוסף תזונה המבוסס על המיצוי השלם של שורש הכורכום. הייחודיות שלו מבוססת על כך שהוא מכיל קומפלקס רחב של רכיבים תזונתיים טבעיים שמצויים בשורש הכורכום מלבד הכורכומין ושאר הכורכומינואידים (כגון סיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות, חלבונים ושמן אתרי). במחקר ספיגה (1) נמצא כי כשרכיבים תזונתיים אלו משולבים במארג יחד עם הכורכומין, הם תורמים לשיפור הספיגה והזמינות הביולוגית של הכורכומין.
מהי טכנולוגית PNS?
זוהי טכנולוגיה פטנטית פורצת דרך (פטנט עולמי תלוי ועומד מס’ CHE/2013/3646) ששמה המלא הוא: POLAR NON-POLAR SANDWICH Technology. באמצעותה ניתן לרתום ביעילות את אותם רכיבים תזונתיים בשורש הכורכום, לשלבם במארג (משתית) יחד עם הכורכומין ובכך לשפר את הספיגה והזמינות הביולוגית שלו.
איך זה עובד?
כאמור, כאשר נוטלים כורכום או תוסף כורכומין בבליעה, החומר הפעיל כורכומין צריך לחדור את דופן המעי על מנת להיספג למחזור הדם. אולם בגלל שהכורכומין הוא מולקולה גדולה והידרופובית (שאינה מסיסה במים), הוא מתקשה להתמוסס ולהתנייד בסביבה המימית של מערכת העיכול ולחדור את תאי האפיתל במעי דרכם הוא אמור להיספג.
טכנולוגית PNS למעשה “אורזת” מולקולות בודדות של כורכומין בתוך מארג שלם של רכיבים הנמצאים באופן טבעי בשורש הכורכום השלם. מארג הרכיבים פועל כמעטפת לכורכומין שמגבירה את מסיסותו ויכולת ספיגתו במערכת העיכול.
בתחילה ממצים משורש הטורמריק שלושה חומרים:
- כורכומינואידים
- שמן אתרי
- תמצית מי טורמריק – המכילה פחמימות (40%), סיבים (5%) וחלבון (2%). רכיבים אלה המצויים באופן טבעי בשורש הכורכום הינם מסיסים במים ולכן יכולים לחדור את דופן המעי ולהיספג. שלושת החומרים הללו משולבים יחד בטכנולוגית ה PNS- כאשר הכורכומין נותר מוגן במרכז המבנה לצורך שמירה על יציבותו ומניעת התפרקותו בסביבה החומצית של הקיבה.
בתמונה – “סנדוויץ’” של כורכומין (שאינו קוטבי ) ומשני צידיו המרכיבים הקוטביים אשר הופקו משורש הכורכום (באנגלית: טורמריק (Turmeric
POLAR NON-POLAR – מה זה אומר ומה הקשר למסיסות?
המילה POLAR מתארת קוטביות, או במילים אחרות, את חלוקת המטען החשמלי בין אטומים הנמצאים בקשר. כאשר רוצים לשפר את הספיגה של הכורכומין יש לקחת בחשבון את מידת הקוטביות שלו, משום שקוטביות משפיעה על יכולתם של חומרים להתמזג עם חומרים אחרים. למעשה, חומרים נוטים להתמזג בקלות יתרה עם חומרים אשר זהים להם ברמת הקוטביות, כך כאשר מולקולה קוטבית פוגשת במולקולה קוטבית אחרת הן יתחברו יחד, בעוד כאשר מולקולה קוטבית פוגשת במולקולה שאינה קוטבית, הן ידחו אחת את השנייה.
הדוגמה הידועה ביותר הממחישה את נושא הקוטביות היא מים ושמן. בעוד המים הם בעלי מטען חשמלי ומבנה קוטביים, שמן נושא מטען חשמלי ומבנה שאינם קוטביים, על כן מים ושמן דוחים אחד את השני וגם אם נערבב אותם יחד בכלי, לאחר זמן קצר נוכל לראות את ההפרדה בין החומרים. לעומת זאת, אם נערבב מים עם חומר קוטבי אחר כמו מיץ, נוכל לראות שהמים והמיץ מתמזגים יחד ויוצרים תרכובת אחידה. כך גם אם נערבב יחד חומרים שאינם קוטביים כמו שמן ובנזין, נוכל לראות שהם נטמעים אחד בשני ומתמזגים באופן מוחלט.
וזוהי גם הסיבה לבעיה הידועה בספיגת הכורכומין: בעוד שלדפנות המעי יש מבנה קוטבי, המבנה של הכורכומין אינו קוטבי ולכן רקמת המעי דוחה את הרכיב והוא מתקשה להיספג למחזור הדם.
באמצעות טכנולוגית PNS , הכורכומין נעטף בציפוי בעל מבנה קוטבי המסוגל לחדור ביעילות את דופן המעי, המורכב מחלבונים ופחמימות מסיסי מים שמוצו באופן טבעי משורש הכורכום.
במחקר שנערך בקרב 12 גברים בריאים בגילאים 18-45, בוצעה השוואה בין רמות הכורכומין בדם לאחר נטילה בבליעה של תמצית כורכום נוזלי (500 מ”ג כורכומין) בטכנולוגית PNS , לבין נטילה בבליעה של 500 מ”ג כורכומין בתוסף סטנדרטי (כלומר ללא טכנולוגיה לשיפור הספיגה). תוצאות המחקר הראו כי רמת הכורכומין בדם לאחר נטילת תמצית הכורכומין בטכנולוגיית PNS הייתה גבוהה פי 10 מרמת הכורכומין בדם לאחר נטילת התוסף שהכיל 95% כורכומין סטנדרטי. להלן גרף המדגים את תוצאות המחקר:
לסיכום, כורכומין נוזלי בטכנולוגית PNS במינון של 500 מ”ג ליום נמצא כבעל זמינות ביולוגית גבוהה פי 10 מכורכומין סטנדרטי באותו מינון נטילה.
סיכום יתרונות טכנולוגיית ה-PNS:
- שומרת על התכונות הטבעיות של הכורכומין
- תורמת ליציבות החומר הפעיל
- מאפשרת לכורכומין לחדור את דפנות המעי ולהיספג בתהליך פשוט של דיפוזיה (פעפוע)
- מאפשרת לשפר את הזמינות הביולוגית של הרכיב כורכומין
מה זה כורכום (טורמריק) ליפוזומלי?
הטכנולוגיה הליפוזומלית מהווה אמצעי נוסף המסייע לשפר את הספיגה של הכורכומין במערכת העיכול. מעטפת התאים מהווה שכבת הגנה המצפה את התא ותפקידה להפריד בין תוכנו של התא לבין הסביבה החיצונית. המרכיבים העיקריים מהם מורכבת מעטפת התא נקראים פוספוליפידים – שומנים בעלי ראש הידרופילי (אוהב מים) המסודרים בשכבות ומאפשרים מעבר סלקטיבי של חומרים פנימה אל התא והחוצה ממנו.
באמצעות הטכנולוגיה הליפוזומלית ניתן לעשות שימוש בפוספוליפידים כדי ליצור מבנים כדוריים הקרויים ליפוזומים, בעלי מבנה הדומה לזה של מעטפת התאים. הליפוזומים מכילים בתוכם את הכורכומין ומסייעים לו לעבור דרך מעטפת התא, להיספג בתאים ולעבור אל מחזור הדם.
הליפוזום – איך זה עובד?
כאשר ליפוזום פוגש בתא, המעטפת הפוספוליפידית שלו מתמזגת עם המעטפת הפוספוליפידית של התא. כיוון שהליפוזום חלול במרכזו, משתמשים בו להובלת חומרים פעילים לאורך צינור העיכול, עד ההגעה אל תאי הספיגה, כך שכאשר תתרחש ההתמזגות בין הליפוזום לתא, תוכנו של הליפוזום יחדור אל התא ובכך תתאפשר השלמת תהליך הספיגה.
יתרונות הכורכום הליפוזומלי
- הליפוזום שומר על הכורכומין ומגן עלין מפני פירוק מוקדם במערכת העיכול.
- כיוון שהליפוזום הוא דו-קוטבי (POLAR ו-NON POLAR) הוא מתנייד בקלות גם בסביבה מימית וכך מוביל באופן יעיל את הכורכומין אל היעד.
- הליפוזום מסוגל לחדור בקלות את דופן התא ולהעביר לתוכו את הכורכומין ובכך הוא מסייע לשפר את ספיגתו. הכורכום ידוע בטעמו המר. מעטפת הליפוזום יוצרת מחיצה בין רכיבי הכורכום לבין קולטני הטעם ובכך מאפשרת חוויית נטילה נעימה וקלה של הכורכום.
כורכום (טורמריק) ליפוזומלי בשילוב טכנולוגיית PNS
השילוב בין טכנולוגית ה-PNS (עטיפת הכורכומין במארג של רכיבים משורש הכורכום), לבין הטכנולוגיה הליפוזומלית (בה הליפוזום משמש כנשא של החומרים הפעילים בשורש הכורכום כדי ולשפר את ספיגתם), הוא שילוב חסר תקדים המשפר את יעילות הספיגה של הכורכומין באופן מהותי.
במחקר נעשתה השוואה בין הזמינות הביולוגית של תוסף כורכומין ליפוזומלי לבין הזמינות הביולוגית של תוסף כורכומין סטנדרטי (ללא טכנולוגיה לשיפור הספיגה). ההשוואה נעשתה לאחר נטילת 5 מ”ל תמצית כורכום נוזלי-ליפוזומלי שהכילה 500 מ”ג כורכומין, לעומת נטילת תוסף כורכומין סטנדרטי (95% כורכומין במינון 500 מ”ג). תוצאות המחקר הדגימו זמינות ביולוגית משופרת פי כ-16.5 של הכורכומין הליפוזומלי בהשוואה לכורכומין הסטנדרטי.
מהן הנחיות הנטילה ולמי כדאי להימנע מתוספי כורכום?
LIPO TURMERIC מתאים לנשים וגברים, ילדים, בני נוער, בהנקה ולגיל השלישי.
המינון היומי המומלץ של LIPO TURMERIC הוא 5 מ”ל (250 מ”ג כורכומין). ניתן להעלות את מינון הנטילה ל- 10 מ”ל (500 מ”ג כורכומין ליום) על פי הצורך, אך לא מומלץ לעבור מינון זה.
מינון לילדים: מגיל שנה עד 3: 2.5 מ”ל (חצי כפית), פעם ביום (יש להיוועץ ברופא לפני השימוש).
סקירת הספרות המקצועית מלמדת כי במצבים הקליניים הבאים יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי כורכום/כורכומין:
- אבנים בכליות
- אבנים בכיס המרה
- חסימות / הצרויות דרכי המרה
- מחלות כבד
- סוכרת
- הריון
- חולים אונקולוגיים המטופלים בטיפולים כימותראפיים / ביולוגיים
- כשנוטלים תרופות נוגדות קרישה (מדללי דם)
מחקרים העוסקים בליפו-טורמריק ובטכנלוגיית PNS
- A Pilot Cross-Over Study to Assess the Human Bio Availability of “Cureit” A Bio Available Curcumin in Complete Natural Matrix
- Cell culture study on the cytotoxic effects of Cureit–a novel bio available curcumin-anti cancer effects
- Cell culture study on the effect of bioavailable curcumin – “Cureit” on elastase inhibition activity
- Cell culture study on the effects of “cureit”- a novel bio available curcumin on hyaluronidase inhibition – anti aging effects
- Comparative Oral Absorption of Curcumin in a Natural Turmeric Matrix with Two Other Curcumin Formulations: An Open-label Parallelarm Study
- Cell culture study on the cytotoxic effects of “Cureit”- a novel bio available curcumin-anti cancer effects
- Cell Culture Study on the Effect of Bio Available Curcumin – “Cureit” on Elastase Inhibition Activity
- Anti Oxidant Potential of “Cureit”- A Novel Bio Available Curcumin Formulation
- Cell Culture Study On The Effects Of “Cureit”- A Novel Bio Available Curcumin On Boosting Phagocyte Mediated Immunity
- Biological activities of curcuminoids, other biomolecules from turmeric and their derivatives e A review
- Development of Validated Methods and Quantification of Curcuminoids and Curcumin Metabolites and Their Pharmacokinetic Study of Oral Administration of Complete Natural Turmeric Formulation (Cureit™) in Human Plasma via UPLC/ESI-Q-TOF-MS Spectrometry
מחקרים העוסקים בכורכומינואידים וביתרונותיהם הבריאותיים:
- Curcumin and neurodegenerative diseases: a perspective
- Curcumin: An Anti-Inflammatory Molecule from a Curry Spice on the Path to Cancer Treatment
- Curcumin Nanoparticles: Preparation, Characterization, and Antimicrobial Study
- Biological activities of curcuminoids, other biomolecules from turmeric and their derivatives – A review
- Phase I clinical trial of curcumin, a chemopreventive agent, in patients with high-risk or pre-malignant lesions.
- Bioavailability enhancement techniques of herbal medicine: A case example of curcumin
- Recent Developments in Delivery, Bioavailability, Absorption and Metabolism of Curcumin: the Golden Pigment from Golden Spice
- Biotransformation of Curcumin Through Reduction and Glucuronidation in Mice
- The molecular basis for the pharmacokinetics and pharmacodynamics of curcumin and its metabolites in relation to cancer.
- Studies on curcumin and curcuminoids. 5. Alkaline degradation of curcumin [1985]
- Studies on curcumin and curcuminoids VIII. Photochemical stability of curcumin
- Stability and release properties of curcumin encapsulated in Saccharomyces cerevisiae, β-cyclodextrin and modified starch
- Soluble starch formulated nanocomposite increases water solubility and stability of curcumin
- Optimization, characterization and in vitro evaluation of curcumin microemulsions
- Lipopolysaccharide based oral nanocarriers for the improvement of bioavailability and anticancer efficacy of curcumin
- Biocompatible, biodegradable and thermo-sensitive chitosan-g-poly (N-isopropylacrylamide) nanocarrier for curcumin drug delivery
- Enhanced curcumin permeability by SLN formulation: The PAMPA approach
- Preparation, characterization and biological evaluation of curcumin loaded alginate aldehyde-gelatin nanogels.
- Potential role of curcumin phytosome (Meriva) in controlling the evolution of diabetic microangiopathy. A pilot study.
- Water soluble complexes of curcumin with cyclodextrins: Characterization by FT-Raman spectroscopy
- A Pilot Cross-Over Study to Evaluate Human Oral Bioavailability of BCM-95CG (Biocurcumax), A Novel Bioenhanced Preparation of Curcumin.
- Dietary fish oil and curcumin combine to modulate colonic cytokinetics and gene expression in dextran sodium sulphate-treated mice
- Enhancement of curcumin oral absorption and pharmacokinetics of curcuminoids and curcumin metabolites in mice
- Rapid quantitation of curcumin in turmeric via NMR and LC–tandem mass spectrometry
- In vitro combinatorial anticancer effects of 5-fluorouracil and curcumin loaded N,O-carboxymethyl chitosan nanoparticles toward colon cancer and in vivo pharmacokinetic studies
- In vitro combinatorial anticancer effects of 5-fluorouracil and curcumin loaded N,O-carboxymethyl chitosan nanoparticles toward colon cancer and in vivo pharmacokinetic studies
- Colon-specific delivery of curcumin by exploiting Eudragit-decorated chitosan nanoparticles in vitro and in vivo
- Factorial design formulation optimization and in vitro characterization of curcumin-loaded PLGA nanoparticles for colon delivery
- Encapsulation and controlled release of bioactive compounds in lactoferrin-glycomacropeptide nanohydrogels: Curcumin and caffeine as model compounds
- Theoretical study on Curcumin: A comparison of calculated spectroscopic properties with NMR, UV–vis and IR experimental data
- Preparation and Characterization of Novel Bacterial Cellulose/Gelatin Scaffold for Tissue Regeneration Using Bacterial Cellulose Hydrogel
- Cell culture study on the cytotoxic effects of Cureit–a novel bio available curcumin-anti cancer effects
- Cell culture study on the effect of bioavailable curcumin – “Cureit” on elastase inhibition activity
- A Novel Highly Bioavailable Curcumin Formulation Improves Symptoms and Diagnostic Indicators in Rheumatoid Arthritis Patients: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled, Two-Dose, Three-Arm, and Parallel-Group Study
- A Pilot Cross-Over Study to Assess the Human Bio Availability of “Cureit” A Bio Available Curcumin in Complete Natural Matrix
- Cell culture study on the effects of “cureit”- a novel bio available curcumin on hyaluronidase inhibition – anti aging effects
- Analytical Methods Manual
- Official Methods of Analysis of AOAC INTERNATIONAL, 21st Edition (2019)
- Influence of Spray Drying Conditions on Tomato Powder Properties
- Effect of Maltodextrin Addition during Spray Drying of Tomato Pulp in Dehumidified Air: II. Powder Properties
- Effect of maltodextrin, glycerol monostearate and tricalcium phosphate on vacuum dried mango powder properties
- Effect of spray drying conditions and feed composition on the physical properties of black mulberry juice powder
- Bioavailability of Biocurcumax
- Six-Month Randomized, Placebo-Controlled, Double-Blind, Pilot Clinical Trial of Curcumin in Patients With Alzheimer Disease
- Nanoparticle encapsulation improves oral bioavailability of curcumin by at least 9-fold when compared to curcumin administered with piperine as absorption enhancer
- PLGA Nanoparticles Improve the Oral Bioavailability of Curcumin in Rats: Characterizations and Mechanisms
- Silica-coated flexible liposomes as a nanohybrid delivery system for enhanced oral bioavailability of curcumin
- Molecular Inclusion Complex of Curcumin–β-Cyclodextrin Nanoparticle to Enhance Curcumin Skin Permeability from Hydrophilic Matrix Gel
- Highly Stabilized Curcumin Nanoparticles Tested in an In Vitro Blood–Brain Barrier Model and in Alzheimer’s Disease Tg2576 Mice
- Comparative absorption of curcumin formulations
- Preparation of amino-functionalized graphene oxide/polyimide composite films with improved mechanical, thermal and hydrophobic properties
- Preparation of a novel bioavailable curcuminoid formulation (Cureit™) using Polar-Nonpolar-Sandwich (PNS) technology and its characterization and applications
- פעילויות ביולוגיות של כורכומין והאנלוגים שלו המיוצרים על ידי האדם ואמא טבע
- Ar-turmerone ו-ß-atlantone גורמים לפיצול DNA הקשור למוות תאים מתוכנן בלוקמיה מיאלואידית אנושית
- היפוך של תאי גליובלסטומה אנושיים על ידי β-elemene באמצעות β-catenin
- ביסאקורון מעכב הידבקות של דלקת מונוציטים או תאים סרטניים לתאי אנדותל דרך ויסות הביטוי VCAM-1
- Calebin-A מוביל לעצירת מחזור תאים בתאי סרטן המעי הגס האנושי וקסנוגרפטים בעכברים
- מחקר פרמקוקינטיקה וחלוקת כבד של כורדיון וכורכומול בחולדות על ידי מיקרו-דיאליזה
- כורכום ללא כורכומין מציג אנטי דלקתיות ופעילויות נוגדת סרטן: זיהוי חומרים פעילים נוספים בשורש הכורכום
- חומרים פעילים משורש הכורכום שאינם כורכומינואידים והפוטנציאל שלהם בטיפול בסרטן ובהובלת תרופות נגד סרטן
- פעילויות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות של חלבונים מבודדים משמונה מיני כורכום
- כימיה וביוכימיה של טרפנואידים משורש הכורכום וממינים קשורים
- שמנים אתרים של כורכום מעוררים אפופטוזיס בקרצינומה בתאי ריאה אנושיים
- הגנה על הכבד ופעילות נגד סרטן של כורכום: אסטרטגיה פוטנציאלית למניעת קרצינומה בכבד
- טורמרין, החלבון הנוגד חמצון משורש הכורכום מציג השפעות אנטי-היפר-גליקמיות
- טורמרין, חלבון הכורכום מונע נזקים חמצוניים כנגד ארס נג’ה נאג’ה בבעלי חיים
- הפעלה חיסונית ותגובה נוגדת גידולים של ar-turmerone בתאי לימפובלסט
- מתן פומי של כורכומין מסיס בחום להגברת הזמינות הביולוגית של הכורכומין, ניסוי בבעלי חיים
- שיפור הזמינות הביולוגית של הכורכום לצורך יישומים רפואיים