סובלים מעצירות כרונית או עצירות רגעית המלווה בכאבי בטן, תחושת כאב או דימום במהלך פעולת המעיים? זה הזמן לדעת הכול על הדרכים באמצעותם שמים סוף לעצירות…
עצירות היא למעשה הגדרה כוללת למספר שינויים העלולים להתרחש בגוף בכל הנוגע להרגלי היציאות. שינויים אלו כוללים בין היתר: תדירות יציאות של פחות מפעמיים בשבוע, הופעת צואה קשה, הופעת צואה בכמות קטנה יותר ועוד. בקרב אנשים בריאים ובעלי פעילות מעיים תקינה, תדירות היציאות הינה בין מספר יציאות ליום (פעמיים-שלוש) לבין יציאה אחת ליומיים- שלושה.
בין יתר הגורמים להופעת תחושת העצירות תמצאו: הפרעות הורמונאליות, היריון, נטילת תרופות, מחלות נוירולוגיות, מחלות הפוגעות במערת העצבים ההיקפית, מחלות מעי הגס ואורח חיים לא בריא המתאפיין בין היתר בתזונה לקויה, צריכה מינימאלית של נוזלים, היעדר פעילות גופנית ודיאטה.
כיצד נפטרים מהעצירות?
כיום, יותר ויותר נשים וגברים נמנעים מנטילת תרופות משלשלות במסגרת טיפול בעצירות, וזאת עקב התופעות הנלוות לנטילת המשלשלים למיניהם. המשלשלים למיניהם אומנם יעמידו לרשותכם תוצאה מיידית בטווח הקצר, אך לטווח הארוך הם מעלים את סף הרגישות במהלך פעילות המעיים, דבר אשר יחייב אתכם ליטול כמות גדולה יותר של משלשלים על מנת להגיע לאותה תוצאה. כפועל יוצא מכך, הטיפול היעיל ביותר להפסקת העצירות הינו הקפדה יתרה על אורח חיים בריא.
אורח החיים הבריא בא לידי ביטוי בטיפול תזונתי ושילוב פעילות גופנית סדירה. טיפול זה מבטיח לכם את הפסקת העצירות לטווח הארוך, ובנוסף, הוא מאפשר לכם לסגל הרגלים בריאים יותר לחיים. בין יתר ההמלצות להפסקת העצירות במסגרת הטיפול התזונתי תמצאו:
- שתייה מרובה של מים במהלך היום – הנוזלים בגוף מגבירים את הלחות במעיים, וכתוצאה מכך הצואה נהיית רכה יותר.
- הימנעות ממשקאות חמים או קרים המכילים קפאין, לרבות, קפה, תה שחור, קולה וכדומה. משקאות הקפאין גורמים לייבוש הגוף ועלולים להכביד על תחושת העצירות.
- צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים בתפריט היומי- הסיבים התזונתיים מגבירים את פעולת המעיים ואף מוסיפים נפח לצואה, כפועל יוצא מכך, הצואה נהיית רכה יותר ומקלה על פעולת המעיים במסגרת סילוקה מהגוף.