הגישה | התוספים | הטריקים – כל מה שצריך כדי להקפיד על פעילות גופנית לאורך זמן
כולנו שמענו על הצב והארנבת, אבל מה שמעניין באמת הוא לא תוצאת המירוץ בסיפור הידוע, אלא מה שקורה אחרי חודש, שנה ואפילו חמש שנים מרגע שהתחילו לעסוק בפעילות גופנית.
נתחיל מהבסיס, המלצות ארגון הבריאות העולמי ומשרד הספורט לביצוע פעילות גופנית שמבהירות איזו פעילות נחוצה למען בריאותנו ומאפשרות לבחור בין שלוש אופציות:
- פעילות גופנית בעצימות מתונה (הליכה, פילאטיס וכדומה) למשך 150 דקות מצטברות בשבוע לפחות
- פעילות גופנית בעצימות גבוהה (ריצה, אירובי אינטנסיבי וכדומה) למשך 75 דקות מצטברות בשבוע לפחות
- שילוב בין פעילות בעצימות מתונה ופעילות בעצימות גבוהה
האורך (של הדרך למכון הכושר) כן קובע
חברת שיווק ניו-יורקית בשם החליטה לבדוק מה הקשר בין המרחק שלנו מחדר הכושר לכמות האימונים שאנחנו מבצעים. היא אספה מידע מ-7.5 מיליון מכשירים סלולריים וגילתה שאנשים שנסעו מרחק של פחות משישה וחצי קילומטרים (4 מיילים) הלכו לחדר הכושר חמש פעמים או יותר בחודש, אלו שנאלצו לעבור מסע ארוך יותר הלכו לחדר הכושר רק פעם אחת בחודש, בממוצע.
המשמעות ברורה: בין אם אתם רוצים ללכת לחדר כושר, סטודיו או אולי להתחיל לרוץ, בחרו בפעילות גופנית שאפשר להתחיל לבצע במרחק מינימלי מהבית שלכם.
הנאה שעוזרת להנעה
לכולנו יש בחיים מחויבויות לא נעימות, משימות שאנחנו חייבים לעשות ומטלות מעיקות, אך אוהדי פעילות גופנית שמתמידים בה טוענים שהיא לא חייבת להיות אחת מה”מעיקות”. הפתרון? למצוא פעילות גופנית שאתם מתחברים אליה. כיום אפשר למצוא אינסוף פעילויות, החל מהוקי (על מגרשי בטון, אנחנו לא בקנדה) ועד לקירות טיפוס וריקוד על עמוד. מרבית העסקים מציעים שיעור דוגמא, כך שאתם יכולים להתנסות עד שתמצאו את “האחד” שיהיה מהנה מבחינתכם. ברגע שהאימון הוא חלק מהדברים הכיפיים שבחיים, הרבה יותר קל להתמיד בו.
מניעת כאבים למניעת נשירה מפעילות גופנית
אחת הבעיות המרכזיות בפעילות גופנית היא ההתמדה. רבים מוצאים את עצמם בתחילת שנה אזרחית חדשה מלאי תקווה וציפיות, הם מתחילים פעילות גופנית מרגשת ומרעננת, אך כשמגיעים לחודשים מרץ ואפריל, רבים “נושרים” ומפחיתים את היקף הפעילות, לעיתים מפסיקים אותה לחלוטין.
אחת מהסיבות לנשירה היא כאב, כאשר כאב נפוץ ממנו סובלים מתאמנים הוא כאב שרירים. התכווצויות שרירים יכולות לנוע בין אי נעימות קלה לבין שיתוק והפרעה לאורח חיים תקין ונורמלי מחוץ לשעות הפעילות הגופנית. החדשות הטובות? מסתבר שקיימת דרך טבעית למנוע אותן או לפחות להקל עליהן: נטילת תוסף מגנזיום, המינרל שמווסת את כיווצי השרירים בגופנו. מחקר משנת 2017 הוכיח שנטילת מגנזיום תרמה להורדת שיעור ה-CRP בדם – המדד לרמות הדלקתיות בגוף. בכך, נטילת מגנזיום עשויה לסייע גם להקלה על התכווצויות שרירים וגם להורדת רמות הדלקתיות בקרב ספורטאים שעושים פעילות גופנית אינטנסיבית.
אם אתם רוצים למנוע התכווצויות ולהפחית את הסיכוי לדלקות באמצעות מגנזיום, כדאי להיעזר בתוסף שישתלב בתפריט שלכם וייספג בצורה הטובה ביותר; LIPO MAG מבית ecosupp משלב את היתרונות הללו: הוא תוסף ליפוזומלי שנספג היטב, ובנוסף, הוא כזה שלא יוצר אינטראקציה עם מזונות אחרים שמעכבים ספיגת מגנזיום כמו מוצרי חלב, קפאין, חומצה פיטית ועוד.
קיימים לא פחות מ-7 סוגי מגנזיום שונים, כאשר אחד מתוספי המגנזיום הנפוצים מבוסס על מגנזיום אוקסיד שמעניק זמינות ביולוגית של 4% בלבד. בנוסף, הוא עלול לגרום לשלשולים ולא מומלץ לחולי מחלות מעי דלקתיות. רוצים להימנע משלשולים וליהנות ממקסימום ספיגה? LIPO MAG מבוסס על מגנזיום גליצינאט (Magnesium Glycinate) בעל זמינות ביולוגית גבוהה מאוד, כפי שמחקרים שונים מוכיחים.
אל תתנו לכאבי שרירים לעצור אתכם בדרך למטרה
כיווץ שרירים הוא תופעה נפוצה שרבים מכירים, אך קיימת תופעה נפוצה נוספת בקרב ספורטאים: DOMS, אלו כאבי שרירים מאוחרים שמופיעים בדרך כלל בין מספר שעות ועד ליום-יומיים לאחר האימון. הסיבה לכאבים הללו: עומס גדול מידי על השרירים, שנוצר עקב דרגת העצימות של האימון ומשך המאמץ, כאשר אותו עומס יוצר פגיעה במעטפת השריר וגורם לתחילתו של תהליך דלקתי מקומי. לעיתים בצקת ונפיחות מקומית מתלווים לתופעה וכאבי שרירים הם חלק בלתי נפרד ממנה. ספורטאים תחרותיים ורצים שמשלבים ריצה בירידה חשופים במיוחד לתופעה זו, אך הם לא היחידים.
רוצים לשמור על השרירים שלכם בדרך נוספת? כדאי שתכירו את הכורכומין; קשה שלא להכיר את הכורכום, אבל לא כולם מכירים את תועלות הכורכומין – הרכיב הפעיל בשורש ששומר על השרירים, בזכות העובדה שהוא נוגד חמצון עוצמתי, שלוכד ומנטרל את הרדיקלים החופשיים ומפחית את העקה החמצונית ברקמת השריר. סקירת מחקרים שיטתית מראה שהסגולות שלו מסייעות לו להקל על תופעת ה-DOMS.
מחקרים מראים שהטיפול בכורכומין נחשב לבטוח וכי הסיכון לתופעות לוואי בעקבותיו נמוך בהשוואה לטיפול תרופתי. אבל איך בוחרים בתוסף הכורכומין הטוב ביותר עבורכם?
- זמינות ביולוגית: הידעתם שתוסף כורכומין איכותי יכול להיספג פי 16 יותר טוב מהכורכום בצורתו הטבעית?
- ספיגה מקסימלית: כל מי שמבין בתוספי תזונה יכול לספר לכם שספיגה היא הפקטור המשמעותי בתרומת התוסף לבריאות.
- הטכנולוגיה שבה מיוצר התוסף: משפיעה על מה שהגוף יפיק ממנו בסופו של דבר.
בכל פעילות שלא תבחרו או תוסף שתחליטו להיעזר בו – תיהנו (ולו רק כי זה טוב לצרכי ההתמדה באימונים).