יותר מדי אנשים השלימו עם הכאב הנפוץ בעולם- כאב בטן. אנחנו קמים בבוקר עם תחושה מציקה שמתפתחת במשך היום ומעיבה על התפקוד שלנו, אך עדיין איננו ממהרים לטפל בה ופותרים עצמנו מדאגה במשפט הידוע “זה בטח משהו שאכלתי”.
בעיות עיכול ממעי רגיז ועד צרבת הפכו לשגרה בעולם המערבי, אך במצבנו הטבעי הן אינן אמורות להיות כלל – בעיות עיכול הן תוצאה של אורך חיים מרובה בלחצים ותזונה לא סדירה או שינה לא איכותית והרגלי חיים קלוקלים כגון עישון ואלכוהול מרובה. יתרה מזאת, בעיות עיכול יכולות להצביע על בעיה גופנית אחרת כגון אנמיה או על אלרגיה למזון מסוים. אז איך שומרים על בטן שמחה ורגועה?
קחו רגע להירגע
באורח החיים הלחוץ, מצופה מאיתנו לתת לא מאה אחוז בכל מטלה, אלא מינימום מאתיים אחוז. הלחץ שאנו דוחפים עצמנו אליו אינו בריא ועלול להתבטא בעוויתות בבטן שמקורן בלחץ נפשי, או בתסמונת המעי הרגיז.
איתור הסיבות למתח הנפשי וטיפול בהן יתרום הוא חשוב ביותר לגוף. כדאי להפיג מתח באמצעות טיפולים משלימים כמו דיקור או רפלקסולוגיה, או שימוש בשמנים מרגיעים כמו לוונדר או שמן הדס. כדאי לדעת שעקה (סטרס) מלבד הנזק למערכת העיכול,הינה גורם גם גם למחלות אחרות כגון סוכרת, יתר פעילות של בלוטת התריס ובעיות לב.
תאכלו אחרת
כן מה ששמעתם- שנו לא רק את התזונה אלא את עצם פעולת האכילה שלכם. פעמים רבות אנו אוכלים בכיפוף גב מול הטלווזיה או בישיבה מול המחשב. אכלו באווירה רגועה, ללא לחץ. התרכזו באכילה והימנעו מצפייה בטלוויזיה או קריאת עיתון בשעת הארוחה. לעסו היטב את המזון., הפרידו בין מזונות המכילים ריכוז גבוה של חלבון ובין מזונות עמילניים למשל- לא לאכול עוף עם תפוחי אדמה- השילוב הזה באותה ארוחה גורם להפרשת מיצי עיכול שמנטרלים זה את זה, לספיגה לקויה של המזון ולתחושת עייפות.
פעילות גופנית לפעילות עיכול תקנית
פעילות גופנית מסייעת להפגת מתחים משחררת אנדרופינים הגורמים לתחושת רוגע ואושר ותורמת להסדרת העיכול בזכות תנועת הגוף. החלו בשגרת אימונים המשלבת מרכיבי כוח, סבולת לב-ריאה וגמישות והשינוי לא יאחר להגיע.
[table id=14 /]