תזונה בריאה היא גורם מרכזי בהפחתת הסיכון למחלות לב
ריכזנו עבורכם מספר טיפים ועצות תזונתיות אשר יסייעו גם לכם לשמור על אורח חיים בריא, וכפועל יוצא מכך לתרום לבריאות מערכת הלב וכלי הדם.
טיפים והמלצות תזונתיות לשמירה על בריאות מערכת הלב וכלי הדם
- הקפידו לאכול 5 מנות (אפשר גם יותר) של פירות וירקות במהלך היום. מרבית הפירות והירקות מהווים מקור טוב לסיבים, ויטמינים ומינרלים וגם נוגדי חמצון החשובים לבריאות כלי הדם. מרביתם דלים בשומן, קלוריות, נתרן וכולסטרול. העדיפו ירקות ופירות בצבעים כתומים, אדומים וסגולים – לפיגמנטים אילו יכולת לנטרל רדיקלים חופשיים שיכולים לגרום לנזק לכלי הדם. אנשים החולים בסוכרת – יש להתייעץ עם דיאטן קליני לגבי כמות וסוג הפירות המותרים ביום.
- הקפידו לשלב בתפריט היומי שלכם דגנים מלאים, לרבות, אורז, פסטה, קינואה, כוסמת וכו’ וכן קטניות (אפונה, סוגי שעועית, עדשים מוצרים על בסיס פולי סויה). מזונות אלו עשירים בויטמינים מקבוצת B, והם שופעים בברזל, חומצות אמינו וסיבים מצד אחד ודלים בשומן וכולסטרול מצד שני.
- הקפידו להימנע ממוצרי מאפה עתירי שומן מוקשה כגון: בורקסים, קרואסונים וגם גבינות עתירות שומן וכדומה.
- הקפידו לשלב בתפריט היומי שלכם מזונות עתירי חלבון בריא כגון: קטניות, אגוזים וזרעים. מזונות אלו עשירים בברזל, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים.
- העדיפו לבשל באמצעות אפייה, צלייה או אידוי והימנעו ממזונות המצריכים טיגון בשמן עמוק.
- הגבילו את צריכת השומן הכללית ל-30% מסך הקלוריות היומית, מתוכם כ-10% בלבד של שומן רווי.
- הימנעו ממזונות עתירי שומן רווי כגון: חמאה, גבינה, חלב מלא, גלידה, בשר שומני, שמנת חמוצה ועוד.
- הימנעו משומן טרנס המצוי במזון מעובד, מזונות מטוגנים, מאפים למיניהם, ומרגרינה קשה.
- הגבילו את צריכת המשקאות הקלים העשירים בקלוריות וסוכר.
- הפחיתו את צריכת הנתרן לכדי 2,300 מ”ג ליום (כמות השווה ערך לכפית אחת של מלח). על מנת להקפיד על כך יישמו את ההמלצות הבאות: הימנעו מהוספת מלח למאכלים מבושלים, במהלך הקניות בסופר בדקו ברשימת הרכיבים מהי תכולת הנתרן למנה, הימנעו ממרקים משומרים, ארוחות קפואות וירקות משומרים.