המוח שלנו הוא איבר מדהים במיוחד. לפי המעבדה לדימות נוירו רדיולוגית באוניברסיטת דרום קליפורניה, המוח הממוצע מייצר 48.6 מחשבות לדקה. כלומר, כ– 70,000 מחשבות ביום. עובדה מעניינת נוספת היא שקיבולת הזיכרון של המוח היא קוודריליון – קיבולת זיכרון הנדרשת לאחסון האינטרנט כולו. עם זאת, במהלך השנים וככל שאנחנו מזדקנים אנחנו עלולים לחוות ירידה קוגניטיבית המשפיעה על הזיכרון, יכולת עיבוד המידע, שליפת מילים והבנה.
כיצד כורכומין יכול לסייע בשיפור הקוגניציה שלנו?
מהו הכורכומין?
כורכומין הוא אחד הרכיבים הפעילים הקיימים והמוכרים ביותר בשורש הכורכום – התבלין המפורסם. לאורך השנים, מחקרים שונים מצאו כי הכורכומין עשוי לתרום לשיפור בריאות המוח והקוגניציה. הכורכומין, הנחשב כבעל תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון , חוצה את “מחסום הדם-מוח” (BBB) וכך לכורכומין יכולה להיות השפעה נוירולוגית. הכורכומין עשוי לשפר את הגורם הנוירוטרופי שמקורו במוח (BDNF) – הורמון גדילה החיוני לתפקוד קוגניטיבי וליצירת נוירונים חדשים. הכורכומין יכול לווסת את רמות הנוירוטרנסמיטר ולהפחית מתח חמצוני, וכך עשוי לתרום להגנה על המוח מפני ירידה קוגנטיבית הקשורה לגיל ומחלות ניווניות. יתר על כן, כורכומין עשוי להפחית תסמינים הקשורים למצבים כמו דיכאון ומחלת אלצהיימר.
מחקר מצא: הכורכומין עשוי לשפר את הזיכרון
מחקר שפורסם בשנת 2018 בכתב העת American Journal of Geriatric Psychiatry בחן את ההשפעות של תוסף כורכומין על ביצועי זיכרון בקרב אנשים מבוגרים. במחקר השתתפו 40 מבוגרים בין הגילאים 50 ל-90 שיש להם פגיעה קלה בזיכרון. המחקר מצא כי הנבדקים שנטלו כורכומין חוו שיפורים משמעותיים ביכולות הזיכרון והקשב שלהם, זאת בהשוואה לנבדקים שקיבלו פלצבו. בנוסף לכך, אלו שנטלו כורכומין העידו גם על שיפור במצב הרוח.
הסיבה לכך, לדברי החוקרים, היא שלכורכומין יש יכולת להפחית דלקת מוחית, שקשורה הן למחלת האלצהיימר והן לדיכאון קליני. ייתכן שזאת הסיבה לכך שבהודו, שם הכורכום הוא מצרך תזונתי נפוץ, יש שכיחות נמוכה יותר של מחלת האלצהיימר ולאנשים הודים יש ביצועים קוגניטיביים טובים יותר.
הכירו את הכורכום של אקוסאפ – LIPO TURMERIC
LIPO TURMERIC, תוסף הכורכום הליפוזומלי של ecosupp נחשב כפורץ דרך וכדור הבא של תוספי הכורכום. זאת, בשל שילוב של שתי טכנולוגיות חדשניות שנועדו לשפר את הזמינות הביולוגית והספיגה של הכורכומין, המרכיב המרכזי בכורכום. הכורכום הליפוזומלי מיוצר תוך שימוש (בטכנולוגיית PNS Polar-Non-Polar-Sandwich) הבלעדית, שיטה מוגנת בפטנט, העושה שימוש בקומפלקס הרכיבים הטבעי המופק משורש הכורכום השלם (טורמריק – Turmeric) כדי לשפר את ספיגת הכורכומין שידוע שספיגתו כרכיב המסיס בשמן במעבר במערכת העיכול המימית לספיגה-מאתגר וספיגתו נמוכה. התוסף הייחודי הזה נקרא כך משום שהוא נוצר תוך מיצוי השורש של הכורכום השלם (טורמריק – Turmeric) המכיל את רכיב הכורכומין בשילוב קומפלקס הרכיבים הטבעיים הנמצאים בשורש הכורכום, כגון כורכומינואידים, סיבים תזונתיים, חלבונים ושמן אתרי. שילוב זה ממקסם את הפוטנציאל הגלום בשילוב ספקטרום רחב של רכיבים פעילים הפועלים יחד בצורה מיטבית.
בנוסף, טכנולוגיית PNS חדשנית זו משולבת עם טכנולוגיה ליפוזומלית, שמטרתה להגביר את הספיגה והזמינות הביולוגית של הרכיב כורכומין. זאת, באמצעות ליפוזומים – מבנים כדוריים מיקרוסקופיים העשויים מפוספוליפידים-רכיבים שומניים המהווים חלק ממעטפת תאי מערכת העיכול. דמיון זה מאפשר לליפוזומים להתמזג לתאי מערכת העיכול, להעביר אליהם את רכיבי שורש הכורכום וכך לשפר את ספיגתם. ליפוזומים אלו משרתים כמה מטרות: הגנה על הרכיבים מחומציות הקיבה, שמירה על יציבותם ושיפור ספיגת הכורכומין.
מחקר קליני על המוצר הוכיח שהוא בעל זמינות ביולוגית הגבוהה פי 16.5 בהשוואה לתוסף כורכומין שאינו ליפוזומלי. מחקר זה מדגיש את היעילות של תוסף הכורכום הליפוזומלי של ecosupp, ומייחד אותו כפתרון מהפכני בתחום תוספי התזונה המבוססים על כורכום.
לסיכום, תוסף כורכום עשוי לעודד את צמיחתם של נוירונים חדשים, לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי ולתרום לבריאות המוח שלכם.