המידע הנוגע לתוספי תזונה, מינרלים וויטמינים מבלבל למדי, ואך הגיוני הוא, כי מי שמנסה להבין מה נכון מכל הפרסומים, כשזה טוען כך, ואילו השני טוען בדיוק את ההיפך, עשוי למצוא עצמו מבולבל מכל שפע המידע הסותר המגיע אליו ממקורות שונים. לאינטרנט ישנו חלק לא מבוטל ביצירת הבלבול הזה.
על כן חשוב לנו להביא לידיעת הקוראים את המידע המועיל והעדכני, שיסייע להם ברכישת התוסף המתאים להם.
כאשר מדובר על ויטמינים ותוספי תזונה לילדים, אין לנו את הפריבילגיה לעבוד בשיטת הניסוי והתעיה, בה אנחנו נוהגים לנקוט לעיתים קרובות לגבי הבריאות שלנו. אנחנו חייבים לספק לילדים את כל הכלים הנכונים לצמיחה בריאה. לכן, כל ויטמין בתוסף, כמו גם ויטמיןC , חייב להבחן בקפידה ולהינתן לאחר שאנחנו בטוחים שאכן הוא עונה כהלכה ובדיוק רב על הצרכים.
ויטמין C לילדים – תפקידיו במערך הבניה וההגנה על הגוף
ויטמין C ממלא תפקיד משמעותי במספר לא קטן של תהליכים ביו-כימיים בגוף האנושי, כשבהם הוא משמש כקו-פקטור למספר אנזימים. במקביל לפעולתו זו, אחד מתפקידיו החשובים של הויטמין הוא לסייע לגופנו לספוג את הברזל מהמזון. מחסור בברזל, כידוע, עלול להוביל למצבי אנמיה חמורים, מצב הנחשב לנפוץ בילדים הניזונים מהתזונה המערבית הממוצעת. כמו כן, ויטמין C חשוב ליצירת חלבון הקולגן ומשתתף בתהליכים היוצרים את רקמות החיבור ובבניה ובחיזוק של השיניים והעצמות. משום כך, יש לו חשיבות גדולה לתהליכי גדילה והתפתחות אצל ילדים.
ויטמין C – יעיל בהצטננות?
התפקיד הגדול ביותר שבדרך כלל מייחסים לוויטמין C הוא בהקשר של הצטננות. ההצטננות, מחלה מדבקת-ויראלית, אשר התסמינים הנלווים לה כוללים שיעולים וכאבי גרון, התעטשויות, גודש באף, נזלת ועוד רשימה ארוכה למדי של תסמינים, אשר הופכים את המחלה השכיחה הזו לסיוט רציני למדי עבור הילד החולה, ומשכך – גם להוריו. גם ילדים בריאים מטבעם עלולים לפגוש את ההצטננות מספר פעמים בשנה, בעיקר כאשר הם מצויים במסגרות החינוכיות וחשופים להידבקויות חוזרות. המחקרים הקליניים שבחנו את השפעתו של ויטמין C, העלו כי נטילה קבועה ומתמשכת שלו, עשויה לתרום לקיצור משך תקופת ההצטננות והתסמינים הנלווים לה. נתון מעניין נוסף שעלה מתוצאות המחקרים, הוא כי אצל ילדים נטילת ויטמין C יעילה יותר בקיצור ימי המחלה בהשוואה לאוכלוסיית המבוגרים. ומי כמונו יודע, כהורים, עד כמה כל יום שנחסך בבית, הוא משמעותי כשהילדים מצוננים ולא הולכים למסגרות.
לסיכום:
מכיוון שהגוף אינו מייצר ויטמין C בעצמו וגם אינו אוגר אותו, יש לשמור על רמה מסוימת של ויטמין C בגוף. היא יכולה להיות מושגת באמצעות מזון המכיל אותו, או באמצעות תוסף תזונה, אשר בניגוד למזון, תכולת הויטמין שבו נשמרת, כיוון שהוא אינו עובר תהליכי עיבוד או בישול.