האם כל הילדים צריכים לקבל תוספי תזונה?
לאו דווקא. אולם כשמדובר בילדים שאינם אוכלים ארוחות סדירות ולא מקבלים את כמות הוויטמינים ושאר רכיבי התזונה הנדרשים מהמזון, הם בהחלט יכולים לסבול מחוסרים תזונתיים, שיכולים להשפיע בין היתר על פעילותה התקינה של מערכת החיסון למשל, ובכך הם יהיו מועדים לנטייה לסבול מזיהומים נפוצים חוזרים ונשנים.
איזה ילדים בעיקר יתרמו מתוספי תזונה?
ילדים אנמיים, ילדים שצורכים בעיקר מזון מעובד ומתועש, חטיפים וממתקים, ולא מספיק דגנים מלאים, חלבונים וירקות ופירות טריים. גם ילדים שלא אוכלים דגי ים צפוני שעשירים בחומצת השמן החיונית אומגה 3 – שחשובה כל כך להתפתחות תקינה של מערכת העצבים יכולים להיתרם מנטילת תוסף. תרופות שניטלות על בסיס כרוני עשויות לפגוע בספיגת רכיבי תזונה חיוניים וכך גם מחלות מעי ובעיות עיכול שונות – במצב זה כדאי לשקול מתן תוסף מתאים. מומלץ גם להתייעץ עם רופא או מטפל מוסמך בקשר לתוספים ייעודיים עבור ילדים פעילים מאוד שמתקשים להתמקד במשימות ודעתם נוטה להיות מוסחת וגם ילדים החולים במחלות כרוניות (אסטמה היא דוגמה לכך).
ויטמינים מקבוצת ויטמיני B כגון B1 – B2, B3, B6 ו- B12 – מסייעים לחילוף חומרים תקין לתהליכי ייצור האנרגיה בתאים והם גם חיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים. לויטמין C תפקיד חיסוני חשוב מאוד, וכמו כן הוא חשוב לבריאות השרירים, רקמות החיבור והעור. מקורות טובים לויטמין C כוללים פירות הדר, תותים, קיווי, עגבניות וירקות ירוקים כמו ברוקולי.
ויטמין D מסייע לשמירה על בריאות העצם ולספיגת סידן ממערכת העיכול ויש לו גם חשיבות חיסונית. המקור הטוב ביותר לויטמין D לא מגיע מתזונה אלא מאור השמש. כמובן שאם אין חשיפה מספקת לשמש ומתגלים חוסרים בבדיקות הדם (חוסרים נפוצים כיום בכל הגילאים) ההמלצה היא לקחת תוסף תזונה.
הסידן עוזר לבנות עצמות חזקות יותר, הברזל בונה רקמת שריר ומוביל חמצן לכל תא ותא בגוף ומחסור בו יגרום לאנמיה. מחסור בברזל הוא סיכון נפוץ בגיל התבגרות, במיוחד עבור בנות בתקופת הווסת.