למה לדאוג לבריאות שלך משפר את הבריאות כל של כל המשפחה?
הגישה המנצחת ו-3 תוספי תזונה שיעשו הרבה יותר מאשר לשפר את הבריאות שלך (ומה הקשר של כל אלו להוראות הבטיחות בטיסות)
סרטוני ההדרכה בטיסה הם אחת מפיסות התוכן הנצפות ביותר בעולם – בכל טיסה מחדש הנוסעים מקבלים הנחיות לגבי יציאות החירום והתנהלות במקרה של התרסקות. אם הקשבת היטב לסרטונים האלו, בוודאי זכור לך אחד הטיפים המרכזיים שיכול להציל חיים לא רק במקרה של התרסקות, אלא בכל מצב של לחץ ועומס: טיפ מסיכת החמצן.
איך זה עובד?
ההנחיה להורים היא ברורה – יש מצב חירום וצריך להשתמש במסיכת חמצן? קודם כל שימו על עצמכם את מסיכת החמצן מסבירים, למרות שהאינסטנקט של כל הורה הוא לדאוג קודם כל לילדים שלו, העצה היא שההורים יבטיחו לעצמם חמצן. הסיבה: זה חיוני כדי שיוכלו להמשיך ולטפל בילדים שלהם ולהישאר במצב מתפקד בעת חירום.
החיים בתור הורים לפעמים מרגישים כמו מצב חירום במטוס שהתרסק: הג’ינגול בין הילדים, האוכל, העבודה ובין לבין גם לשמור על בית מאורגן ולשמר את הזוגיות זה מאתגר לא פחות מניווט בסערת ברקים. באותו ניווט מאתגר, מה שקורה להמון אבות ואמהות כאחד הוא תהליך איטי של וויתור על עצמם. זה יכול להתחיל ב-“לא נורא, אני אפחית אימון אחד בשבוע” או “למי יש זמן להכין שייק ירקות בבוקר?” ויכול להמשיך להזנחה של הוויטמינים והמינרלים, השקעה בארוחות במיוחד לילדים על חשבון אוכל מזין להורים ולפעמים אפילו מגיע לארוחות שלמות שמבוססות על שאריות של הילדים וקצת ממרח בוטנים, ישר מהצנצנת. מדובר בתהליך נפוץ ונורמלי לחלוטין, אבל לפני שנכנעים אליו יש לנו גם חדשות טובות:
- גם זה יעבור: מחקרים מראים שהקושי המרכזי בהורות הוא עד גיל שנתיים או שלוש (תלוי איזה מאמר תקראו), אז אם הילדים שלכם קטנים, יש לך למה לצפות
- יש דרך החוצה: לא חייבים לחכות לזה שהילדים יגדלו כדי לדאוג לבריאות ולאיכות החיים. שינויים קטנים יכולים לעשות הבדל גדול.
אז איך מתחילים בשינוי?
פרופסור דן אריאלי שעוסק בשינוי התנהגות הקדיש לנושא המוטיבציה את ספרו האחרון: “ שווה לך ההיגיון הסמוי שעומד בבסיס המוטיבציה שלנו”, אם להסתמך על המידע שהוא מפרסם בטורים לאורך השנים עולות מספר אסטרטגיות לשיפור המצב:
- יצירת חוקים: המחקרים מראים שלומר “אוכל תזונה בריאה יותר” זה לא מועיל לעומת קביעת כלל ברור ומוגדר כמו “אוכל לפחות סלט אחד ביום”. צרו לעצמכם כללים ברורים ותוכלו לספר עליהם לבני המשפחה
- אל תעמיסו על עצמכם יותר מידי: החיים בתור הורה הם מאתגרים, אל תקחו על עצמכם גם את תפקיד ראש וועד ההורים, וועד הבית וזה שצריך לקנות את המתנות לכל אירוע. פינוי עומס רגשי ומחשבתי יסייע להקדיש משאבים לאיכות החיים שלנו.
- שמרו על בית “נקי” מפיתויים שליליים: אז נכון, כולנו יכולים לשנן לעצמנו כללים לתזונה נכונה ולקרוא תפריטים, אבל כל עוד צריך להתמודד עם פיתויים לאורך כל היום, יהיה קשה ליצור שינוי אמיתי. קחו בחשבון: היכולת להתמודד עם פיתויים היא כמו הפעלה של שריר. והשריר הזה מתאמץ ומתאמץ, וככל שאנחנו מצליחים לעמוד בפיתוי הוא הולך ונחלש.
אילו תוספי תזונה יכולים לסייע לנו להתחיל לשפר את המצב?
כבר החלטת “לשים את מסיכת החמצן” על הפנים שלך? בשעה טובה! אחת מהטקטיקות הפופולריות לשיפור הבריאות הוא נטילת תוספי תזונה, הנה כמה כוכבים שיכולים לסייע גם לך:
- Bio-Folate חומצה פולית טבעית: חומצה פולית נחוצה לנשים בגיל הפוריות, בתקופת ההיריון וגם לאחר לידה, אבל לא רק להן – היא טובה לבריאות גם לנשים ש”סגרו את הבסטה” וגם לגברים. כדאי לדעת: החומצה הפולית הטבעית אינה דורשת תהליכי המרה, היא זמינה באופן מיידי לשימושו של הגוף והיא אף תורמת לגוף קבוצות מתיל חשובות – אלו רכיבים חשובים המשתתפים בתהליכי המתליציה שחיוני לבריאותנו.
- ויטמין D3 ליפוזומלי: בין העבודה, לילדים ולבית מי מספיק להיחשף לשמש בצורה מספקת? התוסף מאפשר למלא את המאגרים באופן טבעי ובספיגה אופטימאלית.
- IRON MAX – ברזל נוזלי בספיגה גבוהה: כולם יודעים שחשוב לתת לתינוק ברזל (אחות טיפת חלב דואגת להזכיר היטב), אבל גם אנחנו, המבוגרים, חייבים ברזל עבור בריאות מיטבית ותפקוד תקין. מה שנחמד בתוסף הוא לא רק טעם האוכמניות העדין שלו והעובדה שהוא נספג היטב, אלא זה שהוא אפקטיבי בשילוב עם כל תפריט. לא צריך להיזהר מקפה, מוצרי חלב ועוד מאכלים שעלולים לפגוע בספיגת תוספים אחרים.