מערכת העיכול של אדם מבוגר מהווה בית לאלפי מיקרואורגניזמים שונים, המוכרים כ”מיקרוביום של מערכת העיכול”. מספר התאים הבקטריאליים במיקרוביום גדול פי עשרה ממספר התאים האנושיים בגוף. מחקרים עדכניים מדגישים את התפקיד המרכזי של המיקרוביום בבריאות האדם.
המיקרוביום ממלא תפקיד מרכזי בשורה של תהליכים חיוניים בגוף, הכוללים:
- תהליכים מטבוליים, המסייעים בעיכול וספיגת רכיבי מזון
- תהליכים תזונתיים, המספקים לגוף ויטמינים וחומרים חיוניים אחרים
- תהליכים פיזיולוגיים, המשפיעים על תפקוד האיברים השונים
- תהליכים אימונולוגיים, התורמים להגנה החיסונית של הגוף
בנוסף, המיקרוביום מספק מחסום פיזי חיוני מפני פתוגנים ואלרגנים. רקמת האפיתל של מערכת העיכול מהווה את הממשק הגדול ביותר בין גוף האדם לסביבה החיצונית, ולאורך חיינו, המיקרוביום מתפתח במקביל למערכת החיסון שלנו ותומך בפעילותה התקינה.
כאשר מערכת העיכול בריאה, המיקרוביום שומר על איזון טבעי, התורם לבריאות כללית טובה. עם זאת, מגוון גורמים עלולים לשבש איזון זה:
- לחץ
- תרופות שונות (לדוגמה אנטיביוטיקה)
- נסיעות
- צריכת מזון תעשייתי, מעובד, מטוגן, עתיר בסוכרים
שיבושים במיקרוביום (דיסביוזיס) קשורים למגוון מצבים רפואיים, כולל:
- אלרגיות
- מחלות מעי דלקתיות (IBD)
- תסמונת המעי הרגיז (IBS)
- מחלות קרדיו-וסקולריות
- השמנת יתר
במצבים אלה, נצפית ירידה בכמות ובמגוון של המיקרוביום בהשוואה למצב בריאותי תקין.
תפקיד הפרוביוטיקה בשמירה על בריאות מערכת העיכול
הפרוביוטיקה מהווה כלי חיוני למניעת שיבושים במיקרוביום ולשיקומו במקרה של פגיעה. מחקרים מראים כי פרוביוטיקה מרובת זנים יעילה יותר מפרוביוטיקה המבוססת על זן יחיד.
היתרון המשמעותי של פרוביוטיקה מרובת זנים טמון ביכולתה לפעול בו זמנית בשלוש רמות:
- אינטראקציה בין החיידקים
- אינטראקציות בין החיידקים למחסום המעי
- השפעות מערכתיות
BASE IT – פורמולה פרוביוטית מתקדמת
BASE IT היא פורמולה מרובת זנים שפותחה במיוחד לשמירה על איזון מערכת העיכול והמיקרוביום.
הפורמולה מכילה 8 זנים פרוביוטיים שנבחרו בקפידה, בעלי תכונות ייחודיות :
- B. lactis W51
- B. lactis W52
- E. faecium W54 – זן ייחודי לאקוסאפ
- L. acidophilus W22
- L. paracasei W20
- L. plantarum W21
- L. salivarius W24
- Lc. lactis W19
יתרונות הפורמולה מרובת הזנים
השילוב של 8 זנים שונים בעלי תכונות ייחודיות מעניק ל-BASE IT יתרונות משמעותיים:
- פעולה סינרגטית: הזנים השונים עובדים יחד באופן סינרגטי, מה שמגביר את היעילות הכוללת של הפורמולה.
- טיפול מקיף: כל זן מתמקד בהיבט שונה של בריאות מערכת העיכול ותמיכה במיקרוביום
- התאמה אישית: המגוון הרחב של זנים מאפשר התאמה טובה יותר למגוון רחב של מצבים בריאותיים ולצרכים אישיים.
- הגנה רב-שכבתית: הזנים השונים מספקים הגנה ברמות שונות – מניעת התיישבות פתוגנים, חיזוק מחסום המעי, ויסות מערכת החיסון ועוד.
טכנולוגיית ®ProBioAct – חדשנות ליעילות אופטימלית
BASE IT מיוצר בטכנולוגיית- ®ProBioAct – טכנולוגיה זו מהווה פריצת דרך במוצרי פרוביוטיקה. היא משפרת את יציבות החיידקים , מאפשרת אחסון בטמפרטורת החדר, ומגבירה את שרידותם במערכת העיכול.
הטכנולוגיה, שפותחה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת מאסטריכט בהולנד, מכילה חומרי הזנה: פרה-ביוטיקה ייחודית ובנוסף חומרי ציפוי והגנה המותאמים לחיידקים הספציפיים בפורמולה, מה שמעודד את פעילותם המטבולית, מגביר ייצור חומרים מועילים ומבטיח שהחיידקים יגיעו למעי חיים ופעילים.
הוכחות קליניות ומעבדתיות
בדיקות מעבדה מציגות את יכולת הזנים הספציפיים בפורמולת BASE IT במניעת התפתחות של מגוון חיידקים פתוגנים כולל:
- אי קולי (E. coli)
- אנטרוקוקוס פקאליס (Enterococcus faecalis)
- בצילוס סבטיליס (Bacillus subtilis)
- קלוסטרידיום דיפיצילה (Clostridium difficile)
- סלמונלה (Salmonella)
- שיגלה (Shigella)
בנוסף, מחקר תצפיתי* שנערך על 40 מבוגרים עם בעיות במערכת העיכול הראה תוצאות מבטיחות לאחר 6 שבועות של שימוש בBASE IT
- ירידה מובהקת בדירוג הכולל של תסמיני מערכת העיכול (מ-10 ל-6 p<0.05 (
- שיפור משמעותי במספר תסמינים ספציפיים:
– 27.5% – דיווחו על ירידה בכאבי בטן
– 25% – דיווחו על ירידה בתחושת מלאות/נפיחות בבטן העליונה
– 20% – דיווחו על ירידה בגזים
לסיכום:
BASE IT מציעה פתרון מקיף, מגובה מחקרית, לתמיכה בבריאות מערכת העיכול ואיזון המיקרוביום.
שילוב של זנים מגוונים, כל אחד עם יתרונותיו הייחודיים בשילוב עם טכנולוגיה ייחודית המאפשרת את שרידותם של החיידקים ופעילותם המטאבולית, מאפשר פעולה סינרגטית המתמודדת עם מגוון אתגרים במערכת העיכול. מחקרים קליניים ומעבדתיים מדגימים את היעילות של גישה זו, מציעים תקווה לשיפור משמעותי באיכות החיים של אנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול.
אסמכתאות:
- Frank et al. Gastrointestinal microbiology enters the metagenomics era. Curr Opin Gastroenterol. 2008; 24:4-10. https://journals.lww.com/co-gastroenterology/abstract/2008/01000/gastrointestinal_microbiology_enters_the.3.aspx
- De Vos et al. Role of the intestinal microbiome in health and disease: from correlation to causation. Nutrition Rev. 2012; 70:S45-56. https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/70/suppl_1/S45/1921618?login=false
- Timmerman H.M. et al. Monostrain, multistrain and multispecies probiotics – A comparison of functionality and efficacy. Int J Food Microbiol. 2004;96(3):219-33. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0168160504002855?via%3Dihub
- Barlow S. et al. Introduction of a Qualified Presumption of Safety (QPS) approach for assessment of selected microorganisms referred to EFSA – Opinion of the Scientific Committee. (2007). The EFSA Journal. Dec 2007; 587:1-16. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2007.587