על היתרונות וההבדלים לעומת טבליות וכדורים
תוספי תזונה בטבליות, בכדורים או בקפסולות לא תמיד נספגים היטב ממערכת העיכול אל מחזור הדם, והסיבות לכך משתנות. אחת הבעיות העיקריות היא שזמן הספיגה של תוספים מוצקים לרוב יהיה משמעותית ארוך יותר מזמן הספיגה של תוספים נוזליים.
הסיבה לכך היא, שתהליך הייצור של תוספי תזונה בטבליות, בכדורים ובקפסולות מערב דחיסה של אבקות החומר, תוך הוספת חומרי מילוי, ציפוי, ליכוד והדבקה או אינקפסולציה, אשר עשויים לגרום להאטת קצב הפירוק וההתמוססות של התוסף במערכת העיכול. גם רמת הדחיסות והקשיות של התוסף משפיעה על תהליך הפירוק וההתמוססות. כל הפקטורים הללו, שמשפיעים יכולת ההתמוססות והפירוק של הרכיב הפעיל בתוסף, נחשבים לתנאי מקדים שבלעדיו לא תתאפשר ספיגה יעילה שלו. לעיתים רמת הקשיות היא כה גבוהה שהגוף כלל אינו מצליח לפרק את התוסף, לכן הוא אינו מתמוסס כראוי ומופרש בשלמותו או בחלקו בצואה. ואל כל זאת מתווספת יכולת העיכול והפירוק האינדיבידואלית של כל אדם ואדם, שעשויה להיות יעילה יותר או פחות.
אך כשמדובר בתוספים נוזליים לעומת זאת, מכיוון שהם אינם עוברים תהליכי דחיסה והתקשות והם אינם מכילים חומרי ליכוד, הדבקה וציפוי, הם נכנסים למערכת העיכול כשהם כבר נמצאים במצב מומס וזמין לספיגה על ידי הגוף, לכן כל התהליך מהיר ויעיל יותר.
להלן דיאגרמה המדגימה את ההבדל בין זמן הספיגה של תוסף תזונה נוזלי לעומת טבליות (מתוך – Physician’s Desk Book – page 1542):
לקריאה נרחבת על מנגנון ספיגת תוספי תזונה נוזליים לעומת תוספים מוצקים
היתרונות הנוספים של תוספי תזונה נוזליים הם, שקל לספוג אותם גם במצבים בהם תפקוד מערכת העיכול נפגע, עקב דלקות, כיבים, מחלות שונות וכו’ (מכיוון שהגוף לא צריך להתאמץ כדי לפרק אותם ולמוסס אותם טרם הספיגה עצמה). מכיוון שנוטלים אותם בטיפות, הם מתאימים במיוחד לילדים ולמבוגרים המתקשים בבליעה. בגלל הספיגה הטובה שלהם, לרוב אף מספיקים מינונים נמוכים לעומת המינונים הנדרשים בטבליות ובכדורים.