אם כבר רכשת תוספים ליפוזומליים כמו: ויטמין C, ויטמין D, אומגה 3, או מגנזיום, סביר להניח שנושא הבריאות קרוב לליבך וחשוב לך להשקיע בתוסף עם מקסימום יעילות. זה מעולה, אך כשאנחנו מדברים על תוספים ממשפחת הליפוזומליים, יש דברים שחשוב לדעת
יש יותר מדרך אחת להיות בריאים ולהיעזר בתוספי תזונה ליפוזומליים, אבל מסתבר שקיימת דרך אחת ויחידה להוביל תוספים כאלו ולשמור על איכותם. שכן, מדובר במוצרים רגישים, שדורשים בקרה ותחזוקה צמודים וקפדניים, החל משלב הייצור ועד לשלב השינוע.
העדינות והקפדנות לא מפתיעה, אם מתמקדים במבנה הייחודי של הליפוזום, שהוא מולקולה כדורית המהווה מעטפת שומנית. בזכות המבנה דמוי הבועה המיקרוסקופית שלו, ניתן להחדיר לתוכו רכיבים שונים כמו תרופות ותוספי תזונה. אף על פי שבתחילה, עם גילויו, שימש הליפוזום לצרכי מחקר מדעי, מהר מאוד הבינו כי ניתן להשתמש בו כחומר מוביל לתרופות ולחומרי הזנה, ואף להשתמש בתכונותיו לשם שחרור מבוקר של החומרים אל מערכות הספיגה בגוף, כך שהיום הוא מככב במגוון מוצרים שנעזרים במנגנון הייחודי והאפקטיבי שלו.
סיבה להיות בלחץ? “אין לנער, עלול להיווצר לחץ”
בגלל ההרכב הייחודי והעדין שלהם, מוצרים ליפוזומליים רגישים לטלטלות, לשינויי טמפרטורה, להפרשי לחצים ועוד. כשמזמינים מוצר דרך האינטרנט, בדרך כלל מחוץ לארץ, אין ללקוח שליטה או בקרה על תנאי ההחזקה ועל תנאי ההובלה של המוצר עד שייכנס אליו הביתה. בעוד שבנוגע לרוב המוצרים שמזמינים הביתה, עניינים כמו שרשרת הייצור והאספקה של המוצרים הם לא רלוונטיים, בנוגע לתוספים – מדובר בפרטים החשובים ביותר, שמשפיעים על יעילות התוסף.
אם ראית תוספים ליפוזומליים בבתי טבע, סביר להניח שהבחנת במקום האחסון הייחודי שלהם: מקררים ייחודיים שמוקדשים אך ורק לתוספים הללו. ההפרדה של התוספים נועדה לשמור עליהם במצב אופטימאלי. לא במקרה על גבי התוספים הליפוזומליים השונים ברחבי העולם, של חברות שונות, תמצאו אזהרה בולטת – “אין לנער, עלול להיווצר לחץ”, שמבהירה מעבר לכל ספק שמדובר בתוסף שדורש תשומת לב מיוחדת. כאלו שניערו בטעות את המוצר מדווחים על תסיסה ושינוי במרקם שלהם.
על מה כדאי לחשוב כשמזמינים תוספים ליפוזומליים מהרשת?
חושבים להזמין תוסף? כדי להפיק מקסימום מהתוסף הליפוזומלי שאתם רוכשים, חשוב שתדעו שייצרו אותו בתנאי ייצור נאותים, שהוא אוחסן בבקרה קפדנית המשמרת את יעילותו ואת הרכבו.
העובדה שהתוסף יצא מהמפעל כשהוא במיטבו לא מספיקה. חשוב לוודא ששרשרת האספקה עומדת בקו אחד עם התקנים המחמירים ביותר: FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי), GMP (תנאי יצור נאותים), EPSA (ארגון הבריאות האירופאי) ו-NSF (הקרן הלאומית למדע).
הסטנדרטים שציינו הם הנורמה בכל רחבי העולם, שם בתי טבע וחברות תוספי תזונה שומרים על תוספים כאלו בתנאים מיוחדים. בישראל החמה, חשיבות האחסון וההובלה בטמפרטורה מבוקרת של התוספים הליפוזומליים גדולה פי כמה, שכן, הטמפרטורה ברכב יכולה להגיע בקלות ל-60 מעלות ולפגוע ביעילות התוסף.