כל תינוק שיוצא לאוויר העולם מגיע עם מאגר של ויטמין B12 שמספיק לפרק זמן קצר. חלב האם אשר מכיל ויטמין B12 מבטיח את המשך האספקה הסדירה. אולם הסיבה השכיחה ביותר למחסור בוויטמין B12 אצל תינוקות היא מחסור אצל האם, ואצל תינוקות מסוימים עשוי להיווצר מחסור על רקע בעיית ספיגה. כמו כן, חשוב לזכור כי נשים הרות עם חוסר בוויטמין B12 עשויות להיות בסיכון גבוה יותר של לידת תינוקות עם מומים מולדים.
מסיבות אילו, ילדים עם בעיה התפתחותית כלשהי, צריכים בראש ובראשונה להיבדק בכדי לזהות אם קיים אצלם מחסור ב- B12. אם האבחנה של חוסר ב- B12 נעשית בזמן, סביר להניח כי הם יוכלו להתאושש במהירות ממצבם ולהדביק את הפער. אם הבעיה אינה מאובחנות למשך פרק זמן ארוך, עלול להיגרם לילדים נזק בלתי הפיך.
ניתן לתת לתינוקות תוסף תזונה של ויטמין B12 (עודפים מופרשים בשתן). תוסף ויטמין B12 מסוג מתיל–קובלמין מהווה גרסה טבעית, שאף פעילה וזמינה לספיגה מיידית של הויטמין בגוף.
חשוב לציין שבהתאם להנחיות משרד הבריאות, את המינונים המתאימים לנטילה בגילאי שנה עד ארבע שנים, חשוב לקבל מגורם מטפל מוסמך בהתאם לצרכים האישיים של הילד.
החל מגיל 4 שנים, אלו המינונים המתאימים, אלא אם ישנה הנחייה אחרת מגורם מטפל מוסמך:
מגיל 4 עד גיל 5 שנים: 5 טיפות (250 מק”ג), פעם ביום.
מגיל 5 שנים עד גיל 10 שנים: חצי מזלף = 10 טיפות (500 מק”ג), פעם ביום.
מגיל 10 שנים עד גיל 15 שנים: 15 טיפות (750 מק”ג), פעם ביום.
מגיל 15 שנים ומעלה: מזלף שלם (עד הקו של 1 מ”ל) = 20 טיפות (1000 מק”ג), פעם ביום.
חשוב לדעת כי רוב תוספי ה- B12 מכילים נגזרת סינתטית בשם Cyano-cobalamin. השם cyano מתייחס לרכיב ציאניד, שהגוף כחלק מתהליך הדיטוקס בכבד, צריך לנטרל אותו ולהפרישו בשתן בגלל רעילותו. בנוסף, הגוף מתקשה לספוג את הויטמין בצורתו הסינטטית, לכן לאחר הפרשת הציאניד מהגוף הוא הופך את הויטמין לפעיל וזמין לספיגה רק לאחר תהליך של ‘מתילציה’ – בו מתווספת לויטמין קבוצת מתיל (מולקולה שמורכבת מאטום פחמן ו- 3 אטומי מימן, אשר משתתפת בתהליכים רבים בתאים) – כלומר הגוף עצמו צריך לייצר B12 מסוג מתיל-קובלמין מכל תוסף ציאנו-קובלמין.
לכן חשוב לוודא כי על תווית המוצר כתוב B12 מתיל–קובלמין.