השבוע חגגו ברחבי העולם את יום האשה הבינלאומי ואנחנו כמובן תמיד שמחים להצטרף לחגיגות, במיוחד כאשר מדובר בהזדמנות נוספת לחגוג את העוצמה, הכוח וההשראה של כל אשה באשר היא.
אז מה חשוב לכל אשה להכיר בהקשר של צריכת תוספי תזונה בתקופות החיים השונות? איגדנו מספר תקופות חיים עם מאמרים רלוונטיים, ממש מתחת לסרטון חגיגות יום האשה באקוסאפ.
אז איך חגגנו באקוסאפ את יום האשה? (ספויילר: ממש כמו בכל יום אחר בשנה 😊).
-
בתקופות של סטרס ולחץ גבוה
הנשים היום חובשות הרבה מאוד כובעים ומלהטטות בתפקידים מרובים ומגוונים בחברה המורכבת שלנו וכפועל יוצא גם חוות יותר ויותר מתח. שיטות שונות המסייעות להתמודדות עם מתח כגון מדיטציות כאלו ואחרות, תירגול נשימות, יוגה ובכלל העיסוק בפעילות גופנית ידועים כתומכים במצבים אלו כמו גם תוספי תזונה שונים. במאמר סקירה החוקר את היעילות של תוספי תזונה ספציפיים בניהול מתח וחרדה אצל נשים נצפה כי לחלקם השפעה מיטיבה במצבי לחץ ומתח. בין היתר נחקרו ויטמיןC, חומצות שומן חיוניות, חלק מויטמיני B ועוד (1). במחקר אחר נצפתה השפעה מיטיבה במצבי לחץ, מתח וחרדה באנשים שתזונתם אינה מאוזנת (2).
-
בתקופת ההריון ולאחריו
הריון זוהי תקופה מיוחדת ומרגשת שבמהלכה הגוף מייצר אדם, במהלך תשעה חודשים קסומים, מאתגרים וגם לא תמיד קלים ושינויים משמעותיים יתרחשו בגופך.
כבר מיומו הראשון של העובר ברחמך, ובמהלך כל ההיריון הוא יקבל באמצעות השיליה את כל הדרוש להתפתחותו התקינה. כדאי לדעת כי גופך יעדיף לספק לעובר המתהווה את כל צרכיו התזונתיים, גם אם תוך כך ייווצרו חוסרים תזונתיים אצלך. צרכיו של עוברך ילכו ויגדלו ככל שהוא עצמו יגדל, ומשום כך הקפדה על תזונה מיטבית המותאמת להיריון תאפשר התפתחות אופטימלית של העובר, תוך שמירה על בריאותך הכללית.
עד השבוע ה-20 להיריון, נפח נוזל הדם (הפלסמה) של האם מוכפל בקצב מהיר יותר מקצב ייצור כדוריות הדם האדומות ונוצר מצב שבו הדם דליל בכדוריות דם אדומות (שמכילות בתוכן ברזל) אשר יכול להוביל לאנמיה הריונית. זו רק אחת מן הסיבות לכך שכמחצית מהנשים בעולם מפתחות אנמיה במהלך ההריון.
גם לאחר הלידה, לאור השינויים ההורמונליים, העייפות המצטברת, המתח וגם החוסרים התזונתיים שנוצרו במהלך ההריון, עלולה האישה לחוות תסמינים שונים כגון נשירת שיער, עייפות מוגברת, שינויים בתפקוד בלוטת התריס ועוד- זו הסיבה שהאבחון והליווי של גורם מטפל מוסמך הוא מאוד חשוב ובהתאם גם השלמת החוסרים התזונתיים (3).
קרדיט: Depositphotos
-
בתקופת גיל המעבר
גיל המעבר או גיל הבינה – הוא פרק זמן משמעותי בחייה של כל אישה ואף מעצב מחדש את זהותה. המעבר הוא מעבר ממצב הורמונלי אחד למצב הורמונלי אחר, המאופיין בירידה ברמת האסטרוגן ומלווה בתופעות פיזיולוגיות שונות כמו הפסקת הווסת, גלי חום, הזעות, דופק מהיר, יובש בנרתיק ודלקות בדרכי השתן, עייפות ללא כל סיבה, קשיי הירדמות ומצבי רוח משתנים. בנוסף, חלה ירידה בצפיפות העצם וגובר הסיכון לאוסטאופורוזיס. לרוב, השלמת החוסרים התזונתיים האופייניים לגיל תביא לשיפור המצב בצורה משמעותית. הסוגים הספציפיים ומינוני התוספים השונים אותם מומלץ ליטול, נקבעים בהתאם למצבה הבריאותי של האישה, תמונת ההורמונים שלה ובהתאם לתוצאות בדיקות הדם (4).
-
כללי זהב – לכל תקופה בחיים
אחד האתגרים המשמעותיים כשמדובר בתוספי תזונה הוא נושא ספיגת הרכיבים הפעילים. ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על הספיגה של תוספי תזונה, כולל גודל החלקיקים, תכולת החומרים הבלתי-פעילים בתוסף, חומרי הדבקה, ציפוי, מילוי, רמת הדחיסות והקשיות של התוסף (כשמדובר בטבליות ובכדורים), שימוש בחומרים למניעת לחות ועוד.
לכן, כשהגיע הרגע לבחור תוסף תזונה, חשוב לוודא שמדובר במוצר העושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ונגזרות פעילות המשפרות את ספיגתו ובנוסף, שיהיה מבוסס על חומרי גלם ממקור טבעי ככל שניתן.
אנחנו באקוסאפ, עושים שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, המגובות במחקרים ובמאמרים בנוגע ליעילותן וחלקן אף נמצאות כבר שנים בשימוש גם בעולם הרפואה הקונבנציונלית.
נאחל לכן, לכם ולכולנו, המון הזדמנויות לחגוג את הנשים בחיים שלנו, כל יום, יום-יום.
ביבליוגרפיה
(1) Colbeck, Delia McCabe Karolina Lisy Craig Lockwood Marc. The impact of essential fatty acid, B vitamins, vitamin C, magnesium and zinc supplementation on stress levels in women: a systematic review. JBI Database System Rev Implement Rep. Feb 2017, Vol. 15, 2, pp. 402-453. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28178022/
(2) Con Stough 1, Andrew Scholey, Jenny Lloyd et al. The effect of 90 day administration of a high dose vitamin B-complex on work stress. Hum Psychopharmacol. Oct 2011, Vol. 26, 7, pp. 470-6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21905094/