מה חברות הבשמים לא רוצות שנדע?
כולכם מכירים את התופעה, היא חוזרת על עצמה כל תקופת חגים. חברות הבשמים משקיעות הון תועפות בפרסום מאסיבי בכל כלי תקשורת אפשרי, וכל מי שיפתח את הטלויזיה בימים אלה יזכה לראות לפחות 10 פרסומות של בשמים שונים.
אך האם איזשהי חברה מספרת לנו מה באמת יש באותו בקבוק הבושם, ויותר מזה, האם בושם יכול להזיק לבריאות שלנו?
קבלו 5 עובדות חשובות שלא מספרים לכם בפרסומות:
1. בושם ממוצע מכיל כ 3,000 מרכיבים שונים. חברות הבשמים שומרות בקנאות על הפורמולה הסודית של הבשמים שלהם ולא מפרסמות אף מרכיב על התווית. אז גם אם יש מישהו שרגיש לאחד המרכיבים בבושם – אין לו דרך לדעת.
2. רבים מהמרכיבים הללו הם כימיים ועלולוים לגרום לגירויים ואלרגיות. נזלת, עיניים דומעות, גרד בעור ומיגרנות הם רק חלק מהסימפטומים של רגישויות לבשמים .
3. הזהרו מפתלטים! (Phthalates או DEP) מדובר קבוצה של תרכובות כימיקליות שמשמשות בעיקר כתוספים למוצרי פלסטיק כדי להפוך אותם לגמישים ונוזלים.
לפי האגודה האירופאית לאנדוקרינולוגיה, נמצא כי כמות גבוהה של פתלטים הובילה לשיבוש הורמונלי. מחקרים נוספים הראו שכמויות גדולות של פתלטים הובילה לנזק לכבד, לכליות, לריאות ולאשכים בשלבי התפתחות.
בשנת 1986 האקדמיה הלאומית האמריקנית למדעים הגדירה פתלטים כנוירוטוקסינים (חומרים כימיים רעילים למוח) ושיש לחקור תרכובת זו באופן יסודי להשפעות על בריאות אדם. עם זאת, לאף חברה לא היה אינטרס כלכלי לממן מחקר שכזה. יותר מזה, ב-1999 הוגשה בקשה לFDA שחברות הקוסמטיקה יעדכנו על התוויות במידה ומוסיפות פתלטים, אך הבקשה לא נענתה עד היום.
4. בושם עלול לעורר התקף אסטמה אצל 3 מתוך 4 אסמתיים, גם אנשים עם אסתמה קלה.
5. דבר אחרון ולא פחות חשוב, חשוב להזהר ממוצרים המתגאים שהם “נטולי ריח,” . למוצרים אלה לעתים מוספים כימיקלים מסוימים אשר יכסו את הריח הכימי של המוצר. למרבה הצער, גם תוויות מושכות כמו “טבעי”, “אורגני” ו” היפואלרגני” לא תמיד אמינות במיוחד.
אז איך בכל זאת להריח טוב ולהימנע מרעלים?
* ללכת לחנות טבע הקרובה לביתכם ולקנות שמן אתרי (הריח האהוב עליך) ולדלל אותו עם שמן שקדים (או כל שמן אחר שאוהבים).
* למרוח שמן קוקוס על כל הגוף אחרי מקלחת. אתם תריחו כמו חוף טרופי בתאילנד.
* לערבב אבקת סודה לשתיה עם שמן קוקוס ולמרוח מעט בבית השחי.
* או לוותר על כל הריחות ולתת לפרומונים שלך להתפזר! בטבע לפרומונים יש מטרה ביולוגית חשובה והיא – למשוך את בני המין השני…
יש לכם רעיונות נוספים? שתפו איתנו!
בריאות המוח
המוח הוא איבר רגיש במיוחד ומושפע בקלות מאיכות כמות וסוג המזון שאנו צורכים.
מחקרים רבים שנערכו בתחום חקר תפקודי המוח הוכיחו כי מזונות מסויימים מסייעים לשפר תהליכי זיכרון, ריכוז, התמודדות עם מצבי-לחץ ואפילו מעכבים תהליכי הזדקנות וניוון של תאי המוח.
קבלו 10 טיפים שיגרמו לכם להיות חכמים יותר.
1. הגבילו את כמויות הסוכר שאתם צורכים! זה נכון שהמוח שלנו צריך אספקה של גלוקוז, אבל צריכת יתר של סוכרים יכולה לפגוע בתאי המוח, מה גם שריכוז גבוה של סוכר בגוף ידוע כגורם שפוגע בתאי גוף רבים.
2. אחת הדרכים היעילות ביותר להגדיל את כח המוח (!) היא לאכול לעתים יותר קרובות אבל בכמויות יותר קטנות. המוח שלך צריך שיהיה רק 25 גרם גלוקוז בגוף בשביל שיעבוד ביעילות. ו25 גרם גלוקוז אפשר לקבל מאכילת בננה אחת.
3. אגוזים וזרעים הם מקור מעולה לויטמין E. וככל שמתבגרים רמת הויטמין E בגוף מדלדלת. ֿ אגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל, אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות, שומשום, אפשר גם חמאת שקדים וטחינה חשובים מאוד לתפקוד בריא. עדיף שלא יהיו קלויים וללא מלח.
4. המחקר העדכני ביותר שהוצג באסיפה הלאומית של האגודה האמריקנית לכימיה מצא כי אוכמניות, תותים, פרותי יער ואסאי יכולים לעזור לבלום את הירידה הקוגניטיבית הקשורה לגיל על ידי שימור המנגנון של הטבעי של המוח שדועך עם השנים.
5. קטניות. המזון שהכי לא מוערך מספיק מבחינת התרומה הקוגנטיבית שלו. קטניות מכילות רמה גבוהה מאוד של חלבון מאיכות משובחת והרבה פחמימות מורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך,שנספגות לאט ויוצרות רמה גבוהה של שובע.
6. עגבניות – מחקרים רבים מוכיחים שליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה שנמצא בעגבניות, יכול לסייע בהגנה מפני סוגים רבים של רדיקלים חופשיים לתאים, המתרחש בהתפתחות דמנציה, במיוחד מחלת האלצהיימר.
7. גרעיני דלעת – קומץ של זרעי דלעת ביום הוא כל מה שצריך כדי לקבל את הכמות היומית המומלצת של אבץ. ואבץ רבותי חשוב מאוד למיומנויות חשיבה ושיפור הזיכרון.
8. ברוקולי – מקור מצוין לויטמין K, שמשפר את התפקוד הקוגנטיבי והזיכרון.
9. ויטמין B12 וחומצה פולית ידועים כמפחיתים את רמות ההומוציסטאין בדם. רמות גבוהות של הומוציסטאין קשורות לסיכון מוגבר לפגיעה מוחית כמו שבץ או מחלת אלצהיימר.
10. מדענים באוניברסיטת ווייק פורסט קבעו כי החנקן הטבעי שיש בסלק מגביר את זרימת דם למוח, ובכך משפר ביצועים קוגנטיביים.
איך אוכלים סלק? אפשר לגרד לסלט, אפשר כמיץ, אפשר באידוי או לקלות בתנור ולטפטף כמה טיפות של שמן זית..
לבריאות!
6 עובדות שאתם פשוט חייבים לדעת לפני שאתם מורחים קרם הגנה:
1. SPF = Sun Protection Factor
זה לא משנה איזו מספר של SPF מרחת על העור כולם בסופו של דבר זהים. מקדם גבוה בד”כ יהיה כבד יותר, יקר יותר, עם חומר כימי חזק יותר שעלול לגרום לגירוי יתר לעור. משרד הבריאות האמריקאי (FDA)
אסר על מכירת מקדמי הגנה עם SPF של 50 ומעלה, מה שלא ממש קרה בארץ.
2. קרני ה-UV מגרים ייצור חלבון בשם P53 , אשר מגן מפני סרטן ומנזקים המשפיעים על ה-DNA, בתגובה לשיזוף העור דרך קרני ה UV, וה P53 מצמצם את הסיכונים לסרטן המלנומה. כשמורחים קרם הגנה אין ייצור של החלבון המדובר והסיכון לסרטן רק עולה!
3. מרבית החומרים שנמצאים במקדי ההגנה מונעים את ייצור המלנין – המגן באופן טבעי, ומאפשר לקרינה להיספג ישירות אל איברי הגוף הפנימיים ולהגדיל את פגיעת הרדיקלים החופשיים. במלים אחרונת ממש כמו לשבת ב “מיקרוגל”.
4. עוד חומר שנמצא כמעלה את הסיכוי לסרטן הוא הרטינול. מרבית הקרמים טוענים שהם מוסיפים ויטמין A על מנת להאט את הזדקנות העור. האמת היא שהחברות מוסיפות נגזרת של ויטמין A הנקראת “Retinyl palmitate”. בשנים האחרונות מחקרים רבים גילו שהרטינול עשוי להאיץ התפתחות של גידולים ונגעים בעור כאשר נמרחו על העור בנוכחות עור השמש. השתדלו להמנע ממוצרי עור, שפתונים ותחליבים המכילים ויטמין A שכותרתו “palmitate retinyl” או “רטינול”.
5. כל הכימיקלים הנוספים המוחדרים למסנני הקרינה מסוכנים מאוד לבריאותנו. להלן רשימה של חומרים מסוכנים.
אם הקרם שאתם משתמשים בו מכיל אחד מן המרכיבים עשו לעצמכם טובה וזרקו אותו לפח:
Methoxycinnamate\octinoxate או בקיצור omc כימיקל זה נמצא במחקרים כהורג תאים בעכברים, אפילו במינונים נמוכים והוכח כרעיל במיוחד כאשר בא במגע עם השמש. OMC נמצא בכ- 90% ממוצרי ההגנה מהשמש. דווקא תכשיר שאמור להגן עלינו מאותו תהליך הזדקנות גורם למותם של התאים הבריאים ולזקנה מואצת, Butyl methoxydibenzoylmethane, Para amino benzoic acid – PABA, Octyl salicyclate, Avobenzone, Padimate, Oxybenzone, Cinoxate, Dioxybenzone, Homosalate, Sulisobenzone, Menthyl anthranilate, Trolamine salicylate
Octocrylene
ואחרון חביב Dioxybenzone/oxybenzone – מבין הרדיקלים החופשיים הפעילים ביותר שידועים לנו.
6. מעל הכל מריחה של קרם הגנה תמנע ספיגה של ויטמין D. וכבר הוכח בכל מחקר אפשרי שויטמין D מפחית את הסיכון לסרטן, לסוכרת נעורים, למחלות אוטואימיוניות, סרטן המעי הגס, אוסטאופורוזיס, מחזק את המערכת החיסונית, ותורם לכל תא בגוף שלנו.
למידע נוסף על איך בכל זאת נכון להחשף לשמש ולמי כדאי להזהר ממנה מוזמנים להוריד בחינם את החוברת שיצרנו עם כל האמת שעליכם לדעת על הויטמין הכי חשוב – ויטמין שמש: https://www.ecosupp.co.il/pdf/ecosupp_Vitamin_D.pdf
“דוחפים לנו בטחינה ערכים דמיוניים ומטעים את כולנו!” .
קבלו סיכום קצר של תחקיר כלבוטק מאילו טחינות צריך להזהר, אילו חברות מוסיפות חומרים רעילים, ואילו טחינות אמינות בכל זאת יש על המדפים. לגזור ולשמור!!!
1. עולם הטחינות מתחלק ל-2, טחינה משומשום רגיל, וטחינה משומשום מלא. כל אחד יודע שטחינה משומשום מלא, (כלומר שומשום עם הקליפה) נחשבת בריאה יותר בעלת ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
הבעיה מתחילה בכך שהמכונות הישנות לייצור הטחינה מתוכננות להפריד בין הגרגר לקליפה. באותן מכונות עובר גם השומשום המלא! כלומר מלכתחילה הטחינה לא תהיה מלאה. בשביל שהיא בכל זאת תהיה מלאה היצרן צריך להוסיף את הקליפה בעצמו אחרי ההפרדה שמתבצעת במכונות. ושימו לב, זוהי עבירה על התקן הראשון – לפיו לטחינה אסור להוסיף כלום חוץ ממלח ומים. תקן נוסף שמופר כמעט בכל הטחינות הוא הוספה של צבעי מאכל, חומרי הלבנה ועוד. בקטנה אתם אומרים? תמשיכו לקרוא, זו רק ההתחלה.
2. החומר האסור שבלט במיוחד היה: טיטניום אוקסיד. מדובר בחומר הלבנה ומתכת מזיקה, (בגרמניה אסרו על הוספתו למזון). אמנם אין הוכחה שהוא מסרטן בני אדם אבל לפני שאתם נושמים לרווחה יש הוכחות רבות שהחומר מסרטן חיות מעבדה. הטחינות שמכילות את הרעל המדובר: טחינה זהב משומשום אתיופי, וטחינה “הר ברכה”.
3. הטחינות שמצהירות על ערכים תזונתיים גבוהים על האריזה אבל רחוקות שנות אור מהמציאות:
טחינה “בארכה” עם ערכים נמוכים של כ50% פחות ממה שהובטח על האריזה, טחינה “שופרסל” (שגם היא של בארכה): כמעט 50% פחות סידן וללא ברזל כלל. טחינה רגילה (לא מלאה) של “אל-ארז”: עומדים בהבטחת הסידן, אך זו טחינה ללא ברזל כלל. טחינת “הנסיך” עם כמות קטנה של ברזל.
בגזרת הטחינות המלאות: טחינה “אמארה” מונבטת – מבטיחה ומקיימת ערכים גבוהים למדי של סידן אך מאכזבת בכמות הברזל המועטה.
וטחינה “הרדוף” שמבטיחה 10.5 מ”ג ברזל ומקיימת רק 5.5 מ”ג.
אז מה כן לאכול אתם שואלים?
קבלו את שלושת הטחינות האמינות והבריאות ביותר:
טחינת “המותג” של רמי לוי, יצרן: “הנסיך”
מבטיחים 400 מ”ג של סידן מקיימים 628 מ”ג.
ברזל מבטיחים 9.6 מ”ג מקיימים – 9.2 מ”ג
טחינה “אחוה”
מבטיחה 854 מ”ג מקיימת 850 מ”ג
ברזל מבטיחה 6.4 מ”ג, מקיימת 9 מ”ג!
והדובדבן שבקצפת:
טחינת “אל ארז”
מבטיחה 878 מ”ג, מקיימת 1020 מ”ג.
ברזל מבטיחה 7 מ”ג. ומקיימת.
אל תוותרו על הטחינה! מי שמעדיף לא לקנות יכול תמיד לטחון בבית גרגירי שומשום עם הקליפה.
בתאבון!
איזה בדיקות דם חשוב לבקש מרופא המשפחה?
ואיך זה יכול להיות שאנשים עושים את בדיקות הדם בהמלצת הרופא ועדיין מרגישים רע?
לגזור לשמור ולהעביר הלאה.
1 .כיום יש נטייה לצמצם את כמות בדיקות הדם הניתנת למטופלים מהסיבה הפשוטה שכל בדיקת דם עולה כסףלקופ”ח. לכן, בדיקת הדם הסטנדרטית אצל רופא המשפחה בקופת החולים לרוב אינה מספיקה לאבחון מעמיק. רשימת בדיקות חלקית מובילה לאבחון חלקי והסיכון לפספוס מידע עולה.
אל תחכו להרגיש לא טוב בשביל לעשות בדיקות דם. עשו את הבדיקות באופן קבוע אחת ל-6 חודשים.
2. אל תקחו יותר מדי תוספי תזונה על דעת עצמכם.
תוספי תזונה הם חשובים, אבל אין צורך לקחת תוספים בשביל להעלות ערכים מסוימים שגם ככה גבוהים. ישנם אפילו מספר תוספים שנטילה מוגזמת שלהם עלולה לגרום להרעלה.
3. עדיף לא לקחת תוספים בכלל מאשר לקחת תוספים שעשויים מחומרים שלא מותאמים לספיגה אידיאלית בגוף ועשירים בכימיקלים.
בידקו את הויטמין בי12 שלכם, מה כתוב בגב הבקבוק? האם הוא מסוג ציאנוקובלמין או מתילקובלמין? אם הוא ציאנוקובלמין אתם לוקחים תרכובת פחות מומלצת, העלולה לגרום לתופעות לוואי ובכדי להיספג זקוקה לעבור המרה בכבד. בנוסף ציאנוקובלמין מכילה ציאניד (תרכובת כימית רעילה) ולמי שיש בעיה באי ספיקת כליות זה לא מומלץ כלל וכלל. מומלץ לקחת בי12 מסוג מתילקובלמין בנוזל לספיגה גבוהה.
4. חשוב לבצע בדיקת דם לרמת שומנים בדם אחת ל-5 שנים. מטרת הבדיקה לגלות רמות שומנים גבוהות ולטפל בהן לפני שישקעו בדפנות כלי הדם ויגרמו להיצרות של כלי הדם ולהפרעה בזרימת הדם לאיברים חיוניים כגון: הלב, המח או הכליות.
5. חשוב שתבקשו בבדיקות הדם הומוציסטאין: ההומוציסטאין מעורב בייצור של רקמות החיבור, השלד, העור, השיער והציפורניים, ואחראיות לצמיחה ולהתפתחות תקינה. תהליך הייצור מחייב פעילות משולבת של שלושה ויטמינים ממשפחת B: חומצה פולית, B6 ו-B12. כשאחד מהם חסר, התהליך נפסק ורמת ההומוציסטאין בדם עולה. התוצאה האופטימלית נעה בין 6-8 יחידות. מדובר בבדיקה שלא כלולה בסל הבריאות וקופות החולים מקשות על ביצועה. למעשה, אם לא שמעתם עליה עד היום, אין כמעט סיכוי שרופא המשפחה שלכם יספר לכם עליה, הפתרון היחיד הוא פשוט להתעקש.
6. ויטמין די – עם כל המודעות שעולה ואלפי המחקרים שמוכיחים כל פעם מחדש על חשיבות ויטמין די כאחד הויטמינים החשובים ביותר הייתם מצפים מקופות החולים שיתנו את הבדיקה לכל אחד לא? לא בדיוק.
רוב קופות החולים יאשרו בדיקת ויטמין די פעם בשנה ולפעמים גם רק לנשים מעל גיל 50. גם כאן התפקיד שלכם הוא להתעקש. ככל שיהיה לכם יותר ידע בנושא כך יהיה לכם יותר קל להתעקש ולקבל את הבדיקה.
בדיוק בשביל זה כתבנו בשבילכם חוברת שלמה עם כל המידע שעליכם לדעת על ויטמין השמש. להורדה בחינם –https://www.ecosupp.co.il/pdf/ecosupp_Vitamin_D.pdf
.
7. חוץ מבי12, הומוציסטאין וויטמין די חשוב לבדוק את הערכים הבאים:
ספירת דם, חומצה אורית, אלבומים, פרוטאין טוטאל, גלוקוז, כולסטרול, טריגליצרידים, חומצה פולית, בלוטת התריס, אשלגן, זרחן, סידן, תפקודי כבד, ברזל, CRP (אנזימי כבד) וDHEA סולפאט – בלוטת האדרנל שעסוקה בייצור קורטיזול מייצרת פחות DHEA. מה שגורם לכמעט כל אדם מעל גיל 25 לדווח על ירידה בחשק המיני .
רק בריאות!
האם גם אתם מאלה שרצים לקנות כל תוסף חדש שיש על המדפים?
אתם יודעים בע”פ מהם הסימפטומים של כל מחסור של כל ויטמין, וגם מה יקרה אם חלילה לא תקחו אותם? יופי. אז הפוסט הבא הוא בשבילכם.
קודם כל לפני שעושים רשימת קניות של תוספים – עושים בדיקות דם. זה נכון שהבדיקת דם בקופ”ח לא תבדוק את כל החוסרים, אבל היא כן תתן תשובה לגבי שני הויטמינים הכי חשובים היום – B12 וויטמין D.
מעבר לזה בדיקת הדם תתן מענה לגבי ברזל, ושאר ערכים לא מאוזנים שפותרים בלקיחת תוסף .
ישנם תוספים לכל בעיה/מחסור/סימפטום
המטרה היא לא לקחת כמה שיותר בשביל לשמור על בריאות, אלא קודם כל, ןלפני הכל – לאכול נכון!!!
תזונה היא המפתח לאורח חיים בריא, התוספים הם התוספת בלבד. אי אפשר לאכול אוכל לא בריא ולהסתמך על תוספי התזונה. זה לא יעבוד בחיים.
אם כן אז למה אנו זקוקים לוויטמינים בעידן השפע? כי זה לא מספיק.
אנחנו חיים בעידן המודרני, עם אויר מזוהם, קרינה אלקטרומגנטית, זיהום במזון, סטרס ורדיקלים חופשיים בכל מקום. כל הדברים האלה יוצרים אצל רוב האוכלוסיה חוסר איזון מערכתי אשר מתבטא אצל כל אדם בדרך שונה. בנוסף האדמה היקרה שלנו הדלדלה מנוטריינטים חשובים במהלך החיים, ובהנחה שאתם לא תמיד קונים מזון אורגני, חומרי ריסוס אלה מגיעים לאוכל שלנו ופוגעים באיזון המערכתי בגופנו.
אין לנו ברירה אלא לשלב את תוספי התזונה כחלק מתזונה נכונה ואורח חיים בריא.
מה לגבי כל התוספים שאי אפשר לבדוק בבדיקות הדם? האם לקחת על דעת עצמי? או לא לקחת בכלל?
זה תלוי. אנחנו ממליצים לכל אדם להקשיב לגוף שלו. זה נכון שחשוב לקחת תוספים גם כשבריאים בשביל מניעה, אבל הכל שאלה של מינון.
חלק מהאנשים ירגישו תחושת עייפות וחוסר אנרגיה, חלק יחוו סימפטומים של בעיות עיכול, יהיו כאלה שידווחו על נשירת שיער והתקרחות, ויהיו כאלה שיסבלו מבעיות של אקנה, פסוריאזיס, אסטמה של העור או סבוריאה. לכל אחד מהסיפטומים הללו יש טיפול אחר. אין צורך לקנות כל תוסף שממליצים לכם בחנות הטבע. הטיפול בבעיות ספציפייות צריך להיות עם מטפל מוסמך שימליץ על תכנית טיפול שלמה. חשוב לדעת גם שוויטמינים ומינרלים רבים אינם פועלים כל אחד בנפרד, אלא בסינרגיה אחד עם השני. נטילת ויטמין או מינרל יחיד לא מועילה, אלא רק במקרים בהם ישנו חסר נקודתי, כמו מחסור בברזל, בוויטמין B12 או בוויטמין D.
אך גם באלו – האיכות חשובה לא פחות מהכמות. אז אם אתם כבר לוקחים תוספי תזונה, תדאגו שהם יהיו בעלי ספיגה גבוהה, וכמה שיותר “נקיים” ממתיקים, חומרי לוואי, ותוספות למיניהם.
גם אתם רצים לפתוח קופסת טונה אחרי אימון ובטוחים שאתם נותנים לגוף שלכם בדיוק את מה שהוא צריך? תחשבו שוב.
ממש עד לא מזמן טונה היתה בקטגוריה של מזון בריא כי היא מכילה הרבה חלבון. בעשור האחרון גילו שהים מזוהם ב ה-מ-ו-ן כספית הנשפכת אליו מתחנות חשמל פחמיות בכל העולם. הכספית נכנסת לפלנקטון ולדגים האוכלים אותו וטונה היא דג גדול האוכל הרבה דגים קטנים ומתמלא מהר מאד בכספית ומתכות כבדות נוספות המועברות לים ממפעלים רבים.
קופסת טונה ביום, היא מקור לכספית, הנכנסת לגוף, ומגיעה למוח ולכבד ופוגעת בזיכרון, למידה והתפתחות תקינה.
יש סיבה לכך שאירגוני הבריאות בכל העולם ממליצים לנשים הרות ומניקות ולילדים שלא לאכול טונה ודגים מזוהמים דומים.
חוץ מהכספית חלבון הדגים מגביר את קצב איבוד הסידן מהעצמות בגלל חומציותו , ויוצר עומס על הכליות .
הרבה חושבים שטונה זהו מקור מצוין ליוד, אבל למעשה כדי לקבל את המנה הנדרשת של יוד צריך לאכול מהם חצי ק”ג ליום, כולל הראש ובלוטת התריס שלה. לעומת זאת, חצי גרם עד גרם אצות מיובשות יספקו את כמות היוד הנדרשת ליום..
אז שלא יעבדו עליכם!
הרי לא באמת חשבתם להעביר את הקיץ בלי כמה ביסים טובים מאבטיח קריר, אדמוני ועסיסי.
בימים לוהטים אלה של שמש וקיץ, כדאי לדעת שאבטיח לא רק טעים אלא גם סופר בריא. הנה כמה סיבות לקחת את הסכין ליד ולפלח עוד פלח מהאדום-האדום הזה..
למה בדיוק הוא טוב? לניקוי כליות, לדלקותת בכליות, לאבנים בכליות, להפרעות בתפקוד הכבד, לפטריות על העור, לכתמי עור, לבצקות, לעצירות, ללחץ דם גבוה, לגאוט, סוכרת, הפרעות בלב, בעיות בעורקים, הקאות, בחילות, דיזנטריה ודלקות מעיים.
2. הוא מכיל כמות רבה של ליקופן ובטא-קרוטן. ונותן “פייט” לעגבניה בתכולת הליקופן הגבוהה שלו. ואלה חדשות טובות, כי גם ליקופן, וגם בטא-קרוטן, הם נוגדי חימצון, ומחזקים את עמידות הגוף בפני מחלת הסרטן.
3.אבטיח מכיל מרכיבים שונים שמשפרים את מראה העור, מחזקים אותו ומסייעים בהתחדשות התאים שלו. התוצאה – עור בריא יותר ומראה הולם ביותר!
4. הוא אינו מכיל הרבה קלוריות. תלוי כמובן כמה אוכלים, אבל כשמתחשק משהו מתוק, זו הבחירה הנכונה ביותר. הוא מכיל רק 30-35 קלוריות ל-100 גר’ (בהתאם לסוג האבטיח) ולכן בטוח גם למי שרוצה לשמור על הפיגורה.
5. ואם כל זה לא מספיק אז הוא גם עשיר מאוד בפקטין, ליקופן, סיבים תזונתיים, ציטרולין, בוויטמינים ובמינרלים שונים. יש בו ויטמיני B1,B2,B9 ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, פוטסיום וזרחן, ויטמין c וויטמיני A.
אגב, על מנת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של האבטיח, מומלץ לאחסן אותו מחוץ למקרר, ולהכניס את הפרי רק לאחר שחותכים אותו. הסיבה היא שגם לאחר שנקטף, ממשיך האבטיח לייצר את נוגדי החימצון שבו, ובקור פעילות זו נעצרת. על כן, עדיף לאחסן את האבטיח בטמפרטורת החדר, ורק לאחר שחותכים אותו יש לאחסן אותו במקרר, על מנת שלא יתקלקל.
יותר ויותר מחקרים מדעיים מוכיחים קשר ישיר בין סרטן לבין שימוש בקוסמטיקה ותכשירים רעילים
איך בכל זאת תדעו מאילו מוצרים להימנע? ריכזנו עבורכם כמה מהחומרים המסוכנים יותר. לקרוא ולשתף.1. הסיבה לכך שהפראבנים מגדילים את הסיכון לסרטן השד היא בגלל שבתוך הגוף הפארבנים מתנהגים כמו אסטרוגן! מבדיקות שנערכו ברקמות סרטניות בשד נמצאה הצטברות של חומרים אלו. אחת הדרכים הסבירות לכניסת חומרים אלו לאזור השד הוא מוצרי הקוסמטיקה המכילים פרבנים.2. ה SLS משמש במחקרים רפואיים כחומר מגרה עור. ידוע ומוכח כי הוא יוצר הפרעות ביולוגיות ניווניות בעור ובקרקפת ונוטה להצטבר באיברים פנימיים כגון לב, ריאות, כבד ומח. בנוסף הוא מסכן את התפתחות העיניים והראייה אצל ילדים שעדין מתפתחים. תכשירים שאינם מכילים SLS כמעט תמיד יציינו זאת על העטיפה באופן ברור.3. שמנים מינרלים – יכולים להופיע גם כפראפין או פטרוליום. שמן זה מתקבל כשארית מהפקה של נפט ודלק. הוא כל כך זול שיקר יותר להיפטר ממנו מאשר לקנות אותו. ברוב התכשירים המסחריים הוא מחליף שמנים טבעיים כמעט ללא השקעה.
שמן מינרלי אוטם את העור ובלתי נספג ע”י הגוף. שמן מינרלי רעיל בבליעה וידוע בחשיפה ארוכה כמעורר דלקת עורית (דרמטיטיס).השימוש בשמן מינרלי יוצר התמכרות לתכשיר – האטימה של העור יוצרת אשליה של לחות אך מביאה לייבוש, הציפוי של השערה נותן אשליה של רכות אך סופח אבק וליכלוך ומכריח לחפוף באופן יום יומי. בטווח הארוך היכולת של העור והקרקפת לנשום, לספוג ולהפריש נפגעת קשות ואנחנו מוצאים עצמנו מתמכרים לשימוש תכוף בתכשירים יותר ויותר חזקים ו-“מזינים” ומקווים שמשהו יעזור.4. Colors and Dyes – מיוצרים על פי רוב מזפת ופחם אשר נקשרו באופן ישיר לגרימת מחלת הסרטן. הם עלולים גם לעורר תגובות אלרגיות. על התוויות הם מופיעים על פי הסימון: FD & C או D & C ולאחר מכן מספר.5. Imidazalidinyl Urea and Diadzolidinyl Urea – רעילים מאוד ועל פי הדיווחים הם תוצר לוואי של הפרשות חלבון בתהליך חילוף החומרים המתקבל בשתן אדם. חומרים אלו ידועים כגורמים לדלקות עור מסוג: קונטקט דרמטיטיס.6. Propylene glycol – משמש כממיס וכחומר המשפר ומקדם ספיגה וחדירה דרך העור. הוא מוסיף לחות ומושך אותה לפני העור. החומר משמש גם בייצור של חומרים נוגדי קיפאון למנוע, נוזל בלמים וצלופן. בדף ההזהרות של החומר המוגד ע”י היצרן על פי החוק (MSDS), מצוין באופן מפורש שמגע החומר בעור יכול לגרום לאי תפקוד כבד ולפגיעה בתפקודי הכליה.הדבר הטוב ביותר שאנו כצרכנים יכולים לעשות בכדי להגן על עצמנו הוא להיות מודעים יותר למוצרים אותם אנו צורכים ולהימנע מאותם חומרים המהווים סיכון ממשי לבריאותנו. לשוב לקרוא את רשימת המרכיבים ואת אלו שלא ברורים או לא מוכרים לחפש ולבדוק באינטרנט. חברות שלא מציינות את רשימת המרכיבים במלואה או מזייפות – זה כבר סיפור אחר לגמרי…