3 המרכיבים הבריאים (והעמידים) שישדרגו את הבישול הטבעוני שלכם
אם בחרתם בצמחונות או טבעונות, יש כמה דברים שכדאי לדעת – מתחליף הביצה האולטימטיבי ועד לחמאה שתחליף לפחות 10 מצרכים אחרים
“אוייי, בטח אין לך שום דבר לאכול”, “בטח רק טופו יש לך בצלחת”, “בטוח חסרים לך וויטמינים!”….
המשפטים שהסביבה אומרת לצמחונים וטבעונים הם מופרכים, במקרה הטוב, ופוגעניים במקרה הרע, אבל עם יד על הלב, בעבר כמות האפשרויות הזמינה להכנת אוכל טבעוני וצמחוני שיהיה גם טעים וגם מזין, היתה נמוכה והיה קשה להכין אוכל ראוי ושווה ערך למגוון שזמין לאוכלי הכל.
החדשות הטובות: התקדמנו. אם בעבר היה צריך להרחיק ולנסוע לרשתות מזרח-מערב או חנויות טבע כדי להשיג טופו, שלא לדבר על טופו משי או ממרח טופו טבעוני, היום אפשר למצוא בסופר הקרוב לביתנו שלל סוגי טופו, ממרחי טופו ואפילו גלידת בן אנד ג’ריס טבעונית. לפני שמרימים את כוסות השמפניה לחיי הזינוק המדהים בתחום הטבעונות, שווה לעצור ולהשלים כמה פערים שיאפשרו לכולנו לבשל יותר טוב, בריא ומהר. אספנו לכם 3 מרכיבים שישדרגו את הבישול שלכם. הבונוס? כולם נשמרים היטב במזווה ועמידים יותר מה”מקורות” שלהם מהחי.
תחליף הביצה האולטימטיבי
אם תשאלו את גוגל, כמות התחליפים לביצה היא אינסופית, מרסק תפוחים ועד למים וקמח, אבל האם התחליפים האלו יוצרים תוצאה מספקת? תלוי את מי שואלים. האם הם חלבוניים ומהווים תחליף חלבוני ומזין לביצה? ובכן – לא. אבל אל דאגה, יש דרך פשוטה להחליף את הביצים בבישול טבעוני. מביני העניין ממליצים על טופו משי שעבר “מעיכה” או ערבוב זריז בבלנדר יעניקו לו מרקם ביצתי; הערכים התזונתיים שלו לא פחות טובים מהביצה, לדעת תזונאים רבים. מה שנחמד הוא שטופו המשי נשמר סגור מחוץ למקרר, כך שאפשר להיות רגועים שתמיד יהיה לכם בבית, לעת הצורך.
משדרג הטעם הקולינרי
שמרי בירה: גם אם בחיים לא אפיתם עם שמרים או שאתם שונאים בירה, אתם חייבים להכיר את השמרים הללו. מדוע?
- טעימים: גם אוכלי-כל מספרים שהם שילבו את שמרי הבירה בתפריט בזכות תוספת הטעם שמשדרגת כל מנה. רבים משווים את טעמם לזה של פרמז’ן.
- מזינים: שמרי הבירה עשירים בוויטמינים ומינרלים. וויטמינים מקבוצת B שנחשבים לחיוניים לטבעונים נמצאים בהם בשפע, כמו גם ברזל, אבץ וזרחן.
- שורדים: אפשר לשמור אותם היטב במקפיא לאורך זמן.
אז איך להתחיל? שמרי הבירה משתלבים היטב בתבשילים או מאפים אבל נהדרים גם בסלטים. המקצוענים משלבים אותם על פרוסת לחם, נשמע אולי מפתיע, אבל הטעם – ממכר.
הכלבויניקית – חמאת שקדים
חמאת שקדים נחשבת לאחת מהחמאות הבריאות ביותר בעולם. מדוע?
- השומנים הטובים ביותר לבריאות הלב: החמאה עשירה בחומצות שומן בלתי רוויות שמסייעות בהורדת כולסטרול
- טובה לעצמות: המגנזיום והסידן בחמה טובים לעצמות
- איזון לחץ דם: המגנזיום, האשלגן וכן ויטמין ה-E בחמאה טובים לאיזון לחץ דם ויש שמאמינים שהם גם משפרים את מצב הרוח
נשים בצד את כל היתרונות הבריאותיים – בואו נדבר בישול: חמאת השקדים מושלמת ליצירת מטבלים טבעוניים מפנקים, מפסטו חמאתי ועד ממרח עגבניות מיובשות ממכר. בנוסף, היא משתלבת היטב בעוגות, פשטידות ועוגיות.
הבונוס? אין צורך לקנות קרטוני “חלב” טבעוני, שכן אפשר לערבב חמאת שקדים עם קצת מים ולקבל חלב שקדים טעים ובריא, בלי חומרים משמרים או תוספת סוכר.
בתיאבון!