מדע הפרוביוטיקה מתמקד ביכולת לרתום את ההשפעות המיטיבות של חיידקים ידידותיים מסוגים שונים לטובת בריאותנו. מחקרים רבים שנערכו בשנים האחרונות הראו כי החיידקים הפרוביוטיים מסייעים, בין היתר:
• במניעת פלישת מזיקים למערכת החיסון שבמעי
• בהגנה מפני חיידקים מזיקים, וירוסים ופטריות
• בפירוק המזון ועיכולו
• בייצור של ויטמינים חיוניים
• בייצור של חומצות שומן החשובות לתאי הרירית של המעי הגס
כיום המדע מתמקד בחקר וביצירת הרכבים ייעודיים של זני חיידקים פרוביוטיים, כאשר יש חשיבות קריטית לשני היבטים מרכזיים הקשורים ליעילות תוסף:
• כל הרכב של חיידקים מותאם ספציפית למטרות בריאותיות מסוימות
• לזני החיידקים בכל הרכב יש יציבות חיי מדף, הם בעלי יכולת הישרדות במערכת העיכול והם מגיעים למעי הגס כשהם פעילים מטאבולית. אלו הם פרמטרים קריטיים ליעילות של כל מוצר פרוביוטיקה, מהסיבה שאין הרבה ערך לנטילת תוסף פרוביוטיקה אם מרבית החיידקים בו לא ישרדו את חיי המדף או שהם ישרדו אך הם לא יהיו פעילים מטאבולית בהגעתם למעי.
חיידקים יעילים הם חיידקים חיים ופעילים – הכירו את טכנולוגיית ®ProBioAct של אקוסאפ
המוצרים בסדרת הפרוביוטיקה של אקוסאפ מבוססים על הרכבים ייעודיים של זני חיידקים פרוביוטיים, בעלי תכונות שנחקרו במחקרים פרה-קליניים וקליניים עבור מטרות שימוש ספציפיות.
כדי להבטיח יעילות אופטימלית של כל הרכב פרוביוטי בכל מוצר מסדרת הפרוביוטיקה של אקוסאפ נעשה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת בשם ®ProBioAct. טכנולוגיה זו עושה שימוש ברכיבי תזונה שנבחרו בקפידה כדי לתמוך בחיות (viability), בשרידות ובפעילות המטאבולית של כל זן בהרכב החיידקים הפרוביוטיים בכל מוצר. כפועל יוצא, טכנולוגית ProBioAct® תומכת ישירות ביעילות ובאיכות של כל מוצר בסדרת הפרוביוטיקה. קראו על כך בהרחבה:
1. טכנולוגיית ®ProBioAct תורמת ליציבות החיידקים הפרוביוטיים
בהגדרה שלה, ‘פרוביוטיקה’ היא למעשה מיקרואוגניזמים חיים. לכן, כשמדובר בתוסף פרוביוטיקה חובה להבטיח את חיות (viability) החיידקים שבו ויש צורך לשמור על יציבותם כאורגניזמים חיים לאורך כל חיי המדף של המוצר.
במוצרי הפרוביוטיקה המסורתיים, חיידקים פרוביוטיים רבים מתים במהלך חיי המדף של המוצר בגלל חשיפה לתנאים סביבתיים כגון חמצן, לחות וטמפרטורה.
טכנולוגיית ®ProBioAct היא טכנולוגיה חדשנית שנועדה להעצים את יציבות החיידקים בכל מוצר. בזכות הטכנולוגיה ניתן לאחסן את התוסף בטמפרטורת החדר ולהבטיח שכמות החיידקים תישאר יציבה לאורך כל חיי המדף של כל מוצר (1-2 שנים תלוי במוצר הספציפי).
תרשים 1- ®ProBioAct מעצימה את יציבות החיידקים הפרוביוטיים במוצר
הסבר: יחידות של מושבות חיידקים/גרם (Colony Forming Units/grams) בהרכב חיידקים פרוביוטיים עם ®ProBioAct לעומת ללא ®ProBioAct. כמות החיידקים (CFU) נמדדה לאחר 4 שבועות ו- 9.5 שבועות, תוך חשיפה לתנאי אקלים קיצוניים
2. טכנולוגיית ®ProBioAct מעצימה את שרידות חיידקי הפרוביוטיקה במעי
כדי ליהנות מהשפעותיהם המיטיבות של חיידקי הפרוביוטיקה צריך להבטיח את שרידות החיידקים בתנאים העוינים של מערכת העיכול. אולם כשזה מגיע למוצרי הפרוביוטיקה המסורתיים, אחוז גבוה מהחיידקים הפרוביוטיים מושמד במערכת העיכול כתוצאה מהחשיפה לחומציות הקיבה, אנזימי עיכול שונים לאורך צינור העיכול, ושאר תנאים עוינים. אך בדיוק לשם כך פותחה טכנולוגיית ®ProBioAct המספקת הגנה מיטבית לחיידקים הפרוביוטיים כנגד התנאים העוינים במערכת העיכול. בשיתוף פעולה עם המחלקה למיקרוביולוגיה רפואית של אוניברסיטת מאסטריכט בהולנד, פותח מודל המדמה את מעבר החיידקים הפרוביוטיים במעי כדי להעריך את יכולת שרידותם בנוכחות תנאים עוינים כגון: רמת חומציות גבוהה בקיבה, רמת בסיסיות גבוהה בתרסריון וחשיפה לאנזימי עיכול מפרקים. תוצאות המחקר הראו כי טכנולוגיית ®ProBioAct מעצימה משמעותית את יכולת השרידות של החיידקים הפרוביוטיים ובכך היא תורמת ליעילות המוצר.
תרשים 2 – השוואה בין שרידות במערכת העיכול (עפ”י כמות החיידקים ששרדו לאורך זמן/בדקות) של הרכב חיידקים עם ®ProBioAct בהשוואה להרכב חיידקים ללא ®ProBioAct
3. טכנולוגיית ®ProBioAct מבטיחה כי החיידקים הפרוביוטיים ישארו פעילים מטבולית
חיידקים פרוביוטיים מייצרים חומרים שונים כגון חומצת חלב, חומרים בקטריוצינים (חלבונים בעלי פעילות אנטיביוטית המשמידה חיידקים מזיקים מסוימים), חומצות-שומן קצרות שרשרת ותוצרים נוספים, ופעילות מטבולית זו היא אחד מהמנגנונים שבאמצעותם הם מקנים לבני האדם השפעות בריאותיות מיטיבות. אולם בשביל שהחיידקים יפעלו במנגנון זה, אין זה מספיק שהם יישארו חיים, ויש להבטיח את המשך הפעילות המטבולית שלהם. אך בפועל, פעמים רבות החיידקים נחשפים לגורמים סביבתיים או לחומרים המוספים לתוסף הפרוביוטיקה שיכולים לפגוע ברמת הפעילות המטבולית שלהם, למרות שהם עדיין נשארים חיים. הייצור של חומצות, כגון חומצת חלב, מהווה מדד המשקף את הפעילות המטבולית של החיידקים. כלומר, ככל שהם מייצרים יותר חומצת חלב כך רמת הפעילות המטבולית שלהם גבוהה יותר.
טכנולוגיית ®ProBioAct מכילה רכיבים ייעודיים שנבחרו בקפידה במטרה להעצים את הפעילות המטבולית של החיידקים הפרוביוטיים (כמפורט בתרשים 3), ועובדה זו מאפשרת להבטיח כי החיידקים בסדרת הפרוביוטיקה של אקוסאפ הם “חיים ובועטים”.
תרשים 3- הפעילות המטבולית של הרכב חיידקים פרוביוטיים עם ®ProBioAct בהשוואה לפעילות מטבולית ללא ®ProBioAct. רמת הפעילות המטבולית נמדדה עפ”י רמת ייצור חומצה בפרק זמן מסוים (בדקות).
4. טכנולוגיית ®ProBioAct מבטיחה יעילות פרוביוטית אופטימלית
אקוסאפ בוחרת את מיטב זני החיידקים הפרוביוטיים בעלי תכונות ייעודיות נחקרות, אך עובדה זו לבדה אינה מספיקה כדי להבטיח את יעילות הרכב החיידקים. לשם כך, נוספה טכנולוגיית ®ProBioAct המספקת לחיידקים הפרוביוטיים רכיבים שנבחרו בקפידה לשם תמיכה בחיות (viability) שלהם וכפועל יוצא ביעילות ובאיכות התוסף.
רכיבים אלו תורמים ל-
- יציבות: המבטיחה כי כמות החיידקים בתוסף תישאר עד תום תוקף המוצר בטמפרטורת החדר
- שרידות: של החיידקים במעבר לאורך מערכת העיכול
- פעילות מטבולית: של החיידקים בהגעתם למעי הגס