אין כמו מטבל טעים לצד הקרקר שלכם,
כזה מלא בצבע מהפנט וטעם משגע.
את הטחינה המהממת חיזקנו בתוסף הכורכום המדהים של אקוסאפ,
הוא מעניק צבע בוהק וטעם נפלא לטחינה הנפלאה והמוכרת לנו.
והשילוב שלה עם קרקרים קריספים וירקות טריים זו חגיגה ענקית.
מתכון וצילומים : אסי רוז
מרכיבים:
לקרקר פשתן:
- חצי כוס זרעי פשתן טחונים
- חצי כוס זרעי פשתן שלמים
- חצי כוס שומשום מלא/רגיל
- חצי כוס גרעיני חמנייה
- 2 כפות אורגנו
- כפית מלח
- כפית אבקת שום
- חצי כפית פפריקה מתוקה/חריפה
- כף שמן זית
- כוס וחצי מים חמימים
לטחינה כורכום:
- רבע כוס טחינה גולמית
- רבע כוס מים
- קורט תבלין כורכום
- קורט מלח
- מעט מיץ לימון
- מנת תוסף כורכומין של אקוסאפ (5 מ”ל)
אופן ההכנה:
- נחמם תנור לחום של 170 מעלות, מצב טורבו ונרפד תבנית אפייה בנייר אפייה
- נכניס לקערה את כל המרכיבים עבור הכנת הקרקר ונערבב היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה
- נניח לתערובת לעמוד למשך חצי שעה על השיש, מבלי לכסות את הקערה. בזמן הזה התערובת תסמיך ותתייצב למרקם מעט דייסתי
- נשפוך את התערובת לתבנית האפייה ובעזרת לקקן, או בידיים רטובות, נשטח אותה לשכבה דקה-דקה-דקה. ככל שנשטח את התערובת דק יותר, כך ייצאו לנו קרקרים פריכים וכיפים יותר
- נכניס את התבנית לתנור, לאפייה של 40-60 דקות או עד שהקרקרים פריכים, יבשים, יציבים וקשים (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, לכן כדאי להשגיח)
- בינתיים נעבור להכנת הטחינה: נכניס לקערה את הטחינה הגולמית, המים, תבלין הכורכום, המלח ומיץ הלימון, ונערבב היטב עד לקבלת טחינה בצבע צהוב מהפנט. כעת נוסיף את מנת תוסף הכורכומין ונערבב שוב
- כשריח הקרקרים מתחיל לעטוף את כל הבית נבדוק את הקרקרים. אם הם מוכנים, נכבה את התנור ונשאיר את תבנית הקרקרים בתוכו למשל 15-20 דקות נוספות, ורק אז נוציא את התבנית מהתנור. הפעולה הזו תהפוך את הקרקרים לפריכים עוד יותר, ומטריפים!
כששכבת הקרקרים קרה, נשבור אותה לקרקרים בגודל שאוהבים ונזלול לצד טחינה הכורכום וירקות טריים וחתוכים ❤️
-
כורכום ליפוזומלי – LIPO TURMERIC
משלוח מבוקר לשמירה על טריות המוצרים משלוח מהיר עד הבית ללא עלות הטבה בלעדית! בקניה של 2 מוצרים ומעלה מקבלים…